Ambacht, Mode, Textiel

Het GildeLab

Makers-community en productieplek voor textiel, leder en mode

Het GildeLab organiseert cursussen en workshops op het gebied van textiele ambacht, leder en mode. Daarnaast is het GildeLab een lokale productieplek voor kleding en accessoires van leder en textiel.

Cursusaanbod:

 • Leerbewerking
  Wil je leerbewerking onder de knie krijgen? In de cursus van Het Gildelab leer je alle basisprincipes en -technieken van het vak. Onder begeleiding van een ervaren tassenontwerper maak je met professionele apparatuur je eigen leren tas.
  data: Zaterdag 12 en zondag 13 november van 10.00 - 16.00
  kosten € 220,- incl. BTW
  meer informatie en aanmelden

 • 8-weekse beginnerscursus Machinebreien
  Leer de basistechnieken van het werken met breimachines! In deze cursus bestudeer je de vele mogelijkheden die het machinebreien te bieden heeft, zoals dubbelbedsbreien en het werken met verschillende structuren. Je rondt de cursus af door een simpel kledingstuk te breien.
  data: elke donderdagochtend van 3 november t/m 22 december, 09.30 – 12.00
  kosten: €380,- incl. btw
  meer informatie en aanmelden

 • Vervolgcursus machinebreien: brei je eigen pull over
  Tijdens deze weekendworkshop brei je je eigen pull over op een Passap Duomatic. Dit is een vervolgcursus, ervaring met machine breien is vereist.
  data: zaterdag 5 en zondag 6 november van 09.30 – 17.00 (met een uur lunchpauze)

  kosten: €260,- incl. btw inclusief koffie/thee
  meer informatie en inschrijven

 • Naaicursus
  Wil je (beter) leren naaien en/of heb je een bepaalde techniek of kledingstuk waar je wat hulp bij kunt gebruiken? Volg de naaicursus van het GildeLab, gegeven door modeontwerper Els Petit. Iedereen werkt aan zijn of haar eigen project en in eigen tempo. Door de individuele begeleiding is de cursus geschikt voor alle niveaus.
  Data: t.b.a.
  kosten: €160,- incl. btw
  meer informatie en aanmelden

 

Meer over Het Gildelab
Het GildeLab is gevestigd in Amsterdam West, een stadsdeel waarin veel bewoners bijzondere vaardigheden hebben op het gebied van naaien, breien, haken, borduren en weven. Met die mensen werken we aan opdrachten van creatieve ondernemers uit de omgeving: prototypes, unieke items en kleine oplages.

Het GildeLab bouwt zo aan een makers-community en productieplek in één. We stellen ruimtes, machines en kennis beschikbaar, faciliteren op het gebied van creativiteit, talentontwikkeling en professionalisering en stimuleren ondernemerschap en werkgelegenheid in de Kolenkitbuurt.

Uitgangspunt daarbij is, dat de te ontwikkelen producten commercieel interessant, kwalitatief hoogwaardig en reproduceerbaar zijn. Voorwaarde voor de producten en services is dat ze buiten de Kolenkitbuurt kunnen worden aangeboden en verkocht (nationaal en internationaal).

Mail:
Telefoon: 020 7372512
Vestigingsplaats: Amsterdam
Leslocatie(s): amsterdam
Trainingen op maat: Ja
Niveau: Nvt