Interieurstyling, Interieurontwerp

Interieuradvies appartement Amsterdam

De bewoners van dit appartement in de Amsterdamse Baarsjes vroegen Kamervragen om interieuradvies, omdat ze dit huis casco hadden gekocht. De opdracht was om de sfeer in hun nieuwe woning te brengen. Uit de intake bleek dat de bewoners gecharmeerd zijn van een mix van design en gebruikte/oude producten met een verhaal. Met de steekwoorden rust, natuurlijk, en een stoere basis ben ik aan de slag gegaan en heb ik advies gegeven in:

Kleur
Omdat er één groot raam is, was mijn belangrijkste advies veel wit te gebruiken, zodat het licht optimaal gereflecteerd wordt. En de woning dus lichter en ruimer aanvoelt. Alleen de muur bij het grote raam heeft een licht beige kleur, zodat de shutters er wat meer uit springen.

Vloer
De houten vloer met zijn kenmerkende nerven en noesten brengt echt karakter in het huis. Door deze wit te schilderen, wordt het licht van buiten optimaal weerkaatst in de ruimte.

Raambekleding
In de drukke Baarsjes komen veel voetgangers voorbij. De witte shutters beperken de inkijk, maar benutten de lichtinval optimaal.

Verlichting
Om de woonkamer en aansluitende keuken zo ruimtelijk mogelijk te laten ogen, heb ik geadviseerd om de doorkijk zo transparant, open en luchtig mogelijk te houden. Dat doen de oversized gloeilampen met strijkijzerdraad.

Meubels
Om de strakke designbank en bijzettafel wat te ’breken’ hebben we een oude houten industriële salontafel en een oude houten kast gekozen. Weer net dat extra beetje sfeer in huis.

Accessoires
Het interieur maakten we compleet met heerlijke gebreide kussens, een aantal gekke design objecten en persoonlijke foto’s aan de muurnaar profiel Kamervragen
<
>