SHOEdesignmakers: nieuw initiatief voor shoe-lovers

redactie  vrijdag 09 oktober 2015

SHOEdesignmakers is een splinternieuw initiatief waar liefhebbers van schoendesign en het bijbehorende ambacht hun vingers bij zullen aflikken. Op SHOEdesignmakers.com staan schoenmakers, schoenontwerpers en schoenlabels. Zij vertellen hun verhaal, delen ervaringen en houden je op de hoogte van evenementen. In de bijbehorende webshop zijn hun producten natuurlijk te koop. 

SHOEdesignmakers.com brengt schoenmakers, schoenontwerpers en schoenlabels samen. #shoesSAZ - 'Rouge Daggers'

Gepassioneerde designmakers
Initiatiefnemers van SHOEdesignmakers zijn Inge Specht, conservator bij het Nederlands Leder en Schoenen Museum, en creatief entrepreneur Karin Janssen. Met hun ervaring in de schoenenbranche zien zij dat er een groeiende belangstelling is voor echte schoenen; schoenen die met veel zorg ontworpen en vervaardigd zijn door mensen met liefde voor hun vak. SHOEdesignmakers brengt geïnteresseerde kopers, stylisten en fashion editors in contact met gepassioneerde schoenmakers, -ontwerpers en labels, die wij designmakers noemen. Mensen die buiten de gebaande paden werken, nieuwe concepten omarmen en hun producten in kleine oplages produceren. Al dan niet op bestelling.

SHOEdesignmakers brengt schoenmakers, schoenontwerpers en schoenlabels samen. #shoesElegnano

Hedendaags design én historisch schoeisel
Met de uitstraling van een glossy magazine, vind je op de website niet alleen de laatste nieuwtjes over de designmakers, maar ook informatie over henzelf, achtergrondverhalen en de wijze waarop hun schoeisel geproduceerd wordt. Tegelijkertijd kunnen de bijzondere producten direct aangeschaft worden via de webshop. De blogs van Inge Specht over de link tussen hedendaags design en historisch schoeisel geven de lezer een interessante blik op de relatie tussen mens en schoen.

Momenteel zijn de volgende designmakers op SHOEdesignmakers vertegenwoordigd: Kei Kagami, Makerszoon/René van den Berg, ainsley-t, Silvia Fadó, Milenika Shoes, Carolin Holzhuber, Elegnano en SAZ. De verwachting is dat dat aantal in 2016 zal oplopen tot ten minste 35.

www.shoedesignmakers.com

SHOEdesignmakers: nieuw initiatief voor shoe-lovers #shoes #schoenenMilenika Shoes - 'Derby & Stitch'

Nieuw initiatief SHOEdesignmakers.com brengt schoenlabels samen. #shoes #schoenenElegnano - 'Annie'

Nieuw initiatief SHOEdesignmakers.com brengt schoenlabels samen. #shoes #schoenenMakerszoon - 'EIK'

SHOEdesignmakers brengt onafhankelijke schoenlabels samen. #shoes #shoeloversSAZ - 'Glamas'