Where I Belong - Heimtextil trends 2020/2021

Stylink.Studio  woensdag 25 september 2019

In januari 2020 vindt de 50e editie van Heimtextil plaats, de grootste internationale vakbeurs voor (woon)textiel met fascinerende nieuwe merken en ontwerpers naast de bekende grote namen. Op Heimtextil vind je interieurtextiel, interieurontwerp, dessins, textielinnovaties en de trends voor interieur en lifestyle.

heimtextil trendbook 20-21 textiles interior
cover trendbook Where I Belong

Lifestyle-, textiel en interieurtrends 20/21
De Trend Space op Heimtextil biedt een overzicht van marktontwikkelingen en de trends voor 20/21. Een internationaal team van design- en trendspecialisten - onder leiding van Anne Marie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam - analyseerde de trends en verpakten die in vijf thema's.

Where I Belong - vijf trendthema's

Vijf designtrends zijn uitgewerkt binnen het centrale thema Where I Belong. Kerngedachten: de samenleving is fluïde geworden, als individuen hebben we gelaagde identiteiten. Design en textiel moeten aansluiten op die ontwikkelingen - one size fits all-oplossingen volstaan niet langer. 

  • MAXIMUM GLAM combineert glamour met tech
  • PURE SPIRITUAL op zoek naar balans in natuur en mystiek
  • ACTIVE URBAN utilitaire oplossingen centraal
  • HERITAGE LUX focust op ons rijke historische erfgoed
  • MULTI-LOCAL omarmt culturele invloeden uit de hele wereld

Op de beurs zullen deze vijf thema's worden uitgewerkt in flamboyante presentaties op de Trend Space in hal 3.0: belevingsruimten met producten van exposanten, visualisaties en conceptuele installaties.

Fernando Mastrangelo - Drift sofa #heimtextil #trends #2021 #interior
HERITAGE LUX - Drift Sofa van Fernando Mastrangelo, fotografie Cary Whittier

trends PURE SPIRITUAL - Raw Color for Heimtextil
PURE SPIRITUAL - Raw Color voor Heimtextil

MULTI-LOCAL - Överallt collection by Laduma Ngxokolo & Michael Axelsson in conjunction with IKEA, Image Courtesy of IKEA
MULTI-LOCAL - Överallt collection Laduma Ngxokolo & Michael Axelsson met IKEA

MAXIMUM GLAM - Puff and Stuff by Christopher Schanck , Photo by Michelle and Chris Gerard #heimtextil #trends #interior #design #glamour
MAXIMUM GLAM - Puff and Stuff Christopher Schanck, foto Michelle en Chris Gerard, via Friedman Benda

Envisions - Heimtextil work - Shape #trends #heimtextil #envisions #urban #textiel #interior
ACTIVE URBAN - Envisions voor Heimtextil, art direction Sanne Schuurman & Emma Wessel, fotografie textiel Ronald Smits, VR visuals Roel Deden

Trendboek

Alvast dieper in de thema's van Where I Belong duiken? Het Trendboek, met gedetailleerde informatie over trendmaterialen, texturen, kleuren en meer is nu al te bestellen. (Je vindt daar ook nog het trendboek van vorig jaar, zeer de moeite waard en niet alleen relevant voor textielbranche! We schreven er eerder over.)

Praktisch