Stylist in stappen: Akademie Vogue

Akademie Vogue  woensdag 11 november 2015

Gerenommeerd en eigentijds

De Amsterdamse Akademie Vogue bestaat al 80 jaar. Het particuliere instituut is springlevend en biedt een uitgebreid pakket aan opleidingen en cursussen op het gebied van styling en vormgeving. Door steeds in te spelen op de veranderingen binnen de maatschappij gaat Akademie Vogue met zijn tijd mee. De nieuwste vakken zijn Horecastyling, Textiele Technieken, Webdesign, Conceptstyling, Eigen Bedrijf, Marketing, Dessinontwerpen en Technisch Modetekenen op de computer.

modeontwerp door Lousie Westbroek modeontwerp door Lousie Westbroek

Uniek: studeren in eigen tempo
Uniek in Nederland is het modulair studiesysteem van Vogue: met losse studiecertificaten kunnen studenten in eigen tempo studeren om uiteindelijk een volledig opleidingspakket voor een diploma op te bouwen. Alle cursussen duren een schooljaar, van september tot juni.

interieurstyling, moodboard door Anne Snoekinterieurstyling, moodboard door Anne Snoek

Breed pakket
De inspirerende modules kunnen ook apart worden gevolgd als losse cursus. De breedte van het cursuspakket biedt voor elk wat wils. Dat blijkt ook wel uit het feit dat elk jaar honderden studenten en cursisten een opleiding of cursus in styling en vormgeving bij Akademie Vogue volgen.

modeontwerpen door Anka Boudoinmodeontwerpen door Anka Boudoin

Opleidingen en cursussen

opleidingen
allround stylist; modestylist; interieurstylist; mediastylist mode; mediastylist interieur; fotostylist mode; fotostylist interieur; modevormgever; theatervormgever; dessinontwerper, reclamevormgever.

cursussen (30 lesweken)
commercieel presenteren; conceptstyling; dessinontwerpen A; dessinontwerpen B; dessin op de computer; digitale vormgeving; fotostyling A; fotostyling B; fotografie; grafische vormgeving; horecastyling; interieurontwerpen; interieurstyling A; interieurstyling B; kunstactualiteit; kunst- en kostuumgeschiedenis; kunst- en meubelgeschiedenis; marketing; materiaal innovatie; mediastyling interieur; mediastyling mode; modeontwerpen; modestyling A; modestyling B; modetekenen; patroontekenen en proefmodellen; ontwerprealisatie; textiele technieken; theatervormgeving; tekenen en schilderen; televisiestyling.

korte cursussen (10 lesweken)
SketchUp; technisch tekenen op de computer; geschiedenis van de klassieke kunst; geschiedenis van de moderne kunst; kostuumgeschiedenis; interieurgeschiedenis; dessin op computer, basis; dessin op computer, gevorderden; Photoshop; Indesign; Illustrator

Open dagen
Het hele jaar door heeft Akademie Vogue open dagen en avonden waar je je licht kunt opsteken. Studenten zijn hierbij aanwezig met werkstukken en natuurlijk kun je ook aan hen, de docenten en directie al je vragen stellen. Verdere informatie – over het aanbod, de open dagen en meer –  vind je op: www.akademievogue.nl.

dessinontwerp door Astrid Brockhus
dessinontwerp door Astrid Brockhus

mediastyling interieur, door Stefanie Vinkemediastyling interieur, door Stefanie Vinke

BEST-COCKTAIL-fotostyling-vogue
fotostyling

interieurstyling, trendboek van Bente Fleur Noordman
interieurstyling, trendboek van Bente Fleur Noordman

beelden via www.akademievogue.nl