Internationale fashion school opent in Amsterdam

The Amsterdam Fashion Academy

LeLab  maandag 26 november 2012

Een particuliere fashion school die internationale educatie toegankelijk maakt, dat is uniek in Nederland. De Amsterdam Fashion Academy biedt studenten een perfecte basis voor een internationale carrière vanwege de internationale onderwijsprogramma’s: een diploma van de Amsterdam Fashion Academy is internationaal erkend. Naast een bachelorprogramma biedt de academie ook een uitgebreid programma voor professionals 

Bachelor Fashion Design
Vanaf september 2013 zal de Bachelor Fashion Design van start gaan. Deze 3-jarige opleiding leert studenten niet alleen om een fashion designer te worden, maar ook om een label te creëren en te verkopen. Daarnaast biedt the Amsterdam Fashion Academy een opleiding Fashion and Dress History voor studenten die graag in andere onderdelen van de fashion industrie werkzaam willen zijn, bijvoorbeeld in journalistiek en PR, exposities en educatie. De Bachelor programs komen van de University of Brighton, London UK.

afa-2 

Programma’s voor professionals
Voor fashion professionals die hun kennis willen verdiepen, verbreden of opfrissen, heeft de academy ook programma’s voor professionals beschikbaar. Deze programma’s zijn opgezet door Kent State University, Ohio USA.

In februari 2013 zullen de volgende programma’s van start gaan:

  • Fashion in the Media
  • Fashion Planning & Buying
  • Fashion Forecasting

Het Executive program tenslotte, gericht op mensen die werken op managementniveau in de fashionindustrie biedt een trendopleiding die is ontwikkeld door RMIT University, Melbourne Australia.

  • Trend Forecasting

Internationaal erkende programma’s
Een intensieve samenwerking met internationale universiteiten zorgt voor de beste internationale onderwijsprogramma’s. Ieder programma is afkomstig van ’s werelds beste fashion universities.  Ingrid Mijnheer: ‘Door op deze manier de programma’s aan te bieden, kunnen we snel  inspelen op de vraag vanuit de markt en ons onderwijsprogramma-aanbod hierop aanpassen en/of uitbreiden.’ Na afronden van de opleiding ontvangt men een internationaal diploma. Voor de programma’s zijn docenten aangetrokken vanuit de nationale en internationale modeindustrie.

afa-1 

Inschrijven gestart
Via www.amsterdamfashionacademy.com kan je je nu al inschrijven voor de programma’s voor professionals. Vanaf 1 december a.s.  start de inschrijving voor de Bachelor Degree programma’s.

Contact
logo afa2Op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen rondom de academy? Dat kan via