Unseen Photo Fair

Floor Borsboom  vrijdag 27 september 2013

De tweede editie van de internationale fotografiebeurs Unseen vindt plaats van 26 t/m 29 september op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Ik was aanwezig bij de perspreview op 25 september en spotte een aantal prachtige werken. 

Unseen Photo Fair legt de nadruk op trends en nieuwe ontwikkelingen in de fotografie. Het programma van Unseen combineert bekende namen en opkomend talent uit de hele wereld en biedt naast fotoexposities ook debatten, lezingen, films en documentaires. Een hoog festivalgehalte dus; interessant voor professionals en publiek.

Web Unseen Campagnebeeld 700x1061

Meer dan 50 galeries uit de hele wereld presenteren werk van opkomend talent en niet eerder getoond werk van bekende fotografen. Het werk van Bae Bien-U maakte de meeste indruk op mij met torenhoge, bijna angstaanjagende bomen die op je neer lijken te kijken. Bien-U is een van Korea's bekendste fotografen, beroemd om zijn landschapsfotografie. Anders dan in de Westerse manier van fotograferen, waar de natuur als passief object wordt beschouwd, interpreteert hij de natuur en landschappen als autonome wezens die naar ons terugkijken.

Bae-Bien-U2

↑↓ Bae Bien-U

Bae-Bien-U1

Hieronder nog een paar van mijn favorieten: 

Deborah Baker
Foto's van zeldzame en bijzondere planten laten precies de tijd van de dag, het seizoen en de groei of het verval van de plant of bloem zien. Met foto-editing software worden ruimte en lagen extra benadrukt.

Deborah-Baker1

↑↓ Deborah Baker

Deborah-Baker2

Phyllis Galembo
Phyllis Galembo woont in New York en reist de hele wereld over, voornamelijk naar Afrika, waar zij portretten maakt van feestgangers tijdens rituelen, ceremoniën en festivals.

phyllis galembo 01

↑↓ Phyllis Galembo

phyllis galembo 03

Reinier Gerritsen
Reinier Gerritsen fotografeert mensen; individuele portretten en groepen. Hij gebruikt digitale technologie om verschillende belichtingen te combineren die naadloos in elkaar over lijken te gaan.

Reinier-Gerritsen1

↑↓ Reinier Gerritsen

Reinier-Gerritsen2

Tanja Deman
Tanja Deman, uit Kroatie, werkt met fotografie, video en lichtinstallaties. Haar beelden zijn visuele metaforen die in plekken en situaties stappen, gelaagd met geschiedenis, om de sociaal-politieke dynamiek onder de oppervlakte van architectuur en natuur vast te leggen.

tanja-deman1

↑↓ Tanja Deman

tanja-deman2

Foto's via www.unseenamsterdam.com

Unseen Photo Fair
26-29 september
Westergasfabriekterrein, Amsterdam
www.unseenamsterdam.com