Bedrijfsprofielen, secret pinboards en widgets: nieuwe toeters en bellen van Pinterest

Anna Borsboom  zondag 18 november 2012

Sinds deze week kun je op Pinterest - eindelijk - ook een bedrijfsprofiel aanmaken en je privé-account omzetten in zo'n professioneel account. Ook biedt Pinterest nu widgets aan, een eenvoudige manier om pinboards ook in je website of blog op te nemen. De mogelijkheid om geheime pinboards aan te maken is wat mij betreft de belangrijkste nouveauté van Pinterest.

Pinterest voor Business

Op de pagina business.pinterest.com kun je je als bedrijf aanmelden of je persoonlijke account wijzigen in een zakelijke. Natuurlijk koppel je ook je website aan dat account, zoals uitgelegd in Upgrade je profiel met een verified website

Zo zet je je privé-account om in een Pinterest business-account:

  • ga naar business.pinterest.com en klik op "convert your existing account"
  • kies uit de lijst het business type waar je onder valt
  • vul je bedrijfsnaam in (dat hoeft nu dus uit slechts één woord te bestaan, in tegenstelling tot een persoonlijk account waarin je voor- en achternaam moet invullen)
  • wijzig desgewenst de "about" en je username (als je deze wijzigt, zorg er dan voor dat ook de links op je website naar je pinterestaccount aanpast!)

Pinterest voor bedrijvenkies het soort bedrijf uit deze lijst

Widgets: pinboards op je site of blog

De widgets die Pinterest ter beschikking stelt zijn misschien een leuke toevoeging aan je website of blog. Via een Pinterest-widget plaats je de inhoud van een specifiek pinboard of je laatste pins (maximaal 30) op je website, op eenzelfde manier als je een YouTube video kunt embedden. Ik heb hieronder zo'n widget geplaatst, in dit geval eentje van het stylink-pinboard "neon".

neon

Voor de duidelijkheid: je kunt ook pinboards of profielen van anderen in een widget opnemen (en anderen kunnen die van jóu in hun website plakken). Om een pinboard te embedden moet je bij de html-code van je site of blog kunnen. Het wijst zich verder vanzelf op business.pinterest.com/widget-builder/

Keep it to yourself: secret pinboards

Hier zaten heel wat mensen op te wachten: pinboards die niet openbaar zijn maar alleen zichtbaar voor jou en de mensen die je zelf aanwijst. Ideaal om moodboards voor klanten samen te stellen, in projectteams, voor brainstorms etc. Natuurlijk ook fijn dat je nu je pinboards vooraf kunt samenstellen en pas later openbaar kunt maken, of wanneer iemand uit je organisatie toestemming moet geven voor publicatie. Secret pinboards kun je namelijk veranderen in openbare. Andersom kan dat niet: bestaande pinboards kun je niet wijzigen in een secret pinboard.

Als je met secret pinboards wilt werken zul je nieuwe boards moeten aanmaken en die vanaf het begin "secret" moeten labelen. Dat ziet er zo uit:

secret-1

zo maak je een geheim pinboard