DDW Preview Studio Erik Stehmann

No22  woensdag 17 oktober 2012

Vorig jaar tijdens Dutch Design Week ontmoetten wij Erik Stehmann van Studio Erik Stehmann op één van de exposities. In de Schellensfabriek stond hij met 3 nieuwe collecties waaronder de Blocks Collection. Deze collectie is volledig opgebouwd uit eikenhouten blokjes en lijm. Geïnspireerd door de zin "Lijm is sterker dan hout" ging hij hiermee experimenteren. Hierdoor kwam hij er achter dat een in blokjes gezaagde balk die opnieuw aan elkaar is gelijmd met de juiste lijm, sterker is dan het origineel.

DDW Preview Studio Erik Stehmann
'Blocks Collection'

De lampen uit de ‘inflatable lights’ collectie trok onze meeste aandacht. Door de aandrijving van een kleine geruisloze ventilator wordt de lamp opgeblazen zodra hij wordt aangezet. De lampen zijn er in diverse formaten en kleuren.

DDW Preview Studio Erik Stehmann
'Inflatable Lights'

Tijdens Dutch Design Week 2012 showt Studio Erik Stehmann een nieuw ontwerp. Dit is de preview van dit ontwerp dat zaterdag voor het eerst aan het publiek getoond wordt tijdens de eerste dag van DDW 2012. In dit ontwerp heeft hij eigenlijk twee bovenstaande ontwerpen samengevoegd een een lamp gemaakt op basis van hout.  De collectie heet ‘Expanding Lamp’.

DDW Preview Studio Erik Stehmann
'Expanding Lamp'
DDW Preview Studio Erik Stehmann
DDW Preview Studio Erik Stehmann

Een schitterend en ingenieus ontwerp en vanaf aanstaande zaterdag te zien tijdens de expositie MIX’D, de gezamenlijke expositie van tien ontwerpers bij YKSI, Torenallee 22-04, 5617 BD Eindhoven. Zet het in je programma of maak je visueel programma op Pinterest. Ga ik jou daar tegenkomen?

foto’s ‘expanding lamp’ via Studio Erik Stehmann
Check zijn site  www.erikstehmann.nl  
en zijn Facebook pagina