Toepassen van woontrends 2020 in retail

NIA Academie  woensdag 09 oktober 2019

DE VERANDERENDE TIJDGEEST
We leven in een tijd van verandering! De consument van nu staat altijd in verbinding en pikt daarom veranderingen zeer snel op. Dit heeft grote impact op het klantgedrag en het is daarom voor retailers in de interieurbranche geen bijzaak maar prioriteit om zich bezig te houden met trends en maatschappelijke ontwikkelingen. Op deze manier kunnen retailers de consument adequaat blijven bedienen en blijft de branche levensvatbaar. 

Toepassen van woontrends 2020 in retail
Beeld: INretail

IRRESISTIBLE
INretail heeft samen met trendwatcher Aafje Nijman de huidige tijdgeest IRRESISTIBLE geschetst. Vanuit deze tijdgeest wordt uitgelegd hoe de behoefte van de consument verandert op woongebied en hoe jij daar als retailer in de interieurbranche op in kunt spelen. NIA ACADEMIE heeft naar aanleiding hiervan een 3-daagse cursus ontwikkeld waarin je handvatten krijgt om deze (woon)trends toe te passen in het advies aan jouw klant en in de styling van je winkel. 

INretail is er voor iedereen die een (web)winkel heeft in retail non-food. Al 100 jaar helpen zij ondernemers vooruit. Namens 13.000 winkels knokken zij voor een sterke winkeleconomie. Zij kennen de markt door en door en geen vraag is ze te gek. Zo maken ze ondernemen makkelijker. 

Toepassen van woontrends 2020 in retail
Beeld: INretail

TRENDS TOEPASSEN VOOR RETAILERS
Beursbezoek, inkoop, winkelstyling, consumentenadvies en interieuradvies. Allemaal momenten waarbij je met de laatste woontrends en meest populaire woonstijlen in aanraking komt.
Achter deze microtrends zitten macrotrends en daarachter megatrends. Tijdens deze cursus leer je werken met deze nieuwe trends en waarden. We gaan écht aan de slag met het vertalen van trends naar jouw retailconcept. Deze vertaalslag kan impact hebben op de samenstelling en presentatie van je collectie. 

Toepassen van woontrends 2020 in retail
Beeld: INretail

CURSUSINHOUD
Ga voor de concrete inhoud van de cursus en voor inschrijven naar de cursuspagina op onze website.

DOCENT CHRISTEL BENNING
is eigenaar van CBStyling, een styling- en adviesburo dat zich o.a. bezighoudt met prognosestyling voor vakbladen, conceptontwikkeling voor merken en labels en stylingadvies aan opdrachtgevers in de zakelijke markt. 

Daarnaast geeft Christel les aan Academie Artemis in Amsterdam. Zij doceert vakken als trendwatching, materiaal- en fotostyling en praktijkoriëntatie. Verder geeft zij workshops en cursussen aan startende creatieve professionals of studenten die toegelaten willen worden tot een academie. 

Toepassen van woontrends 2020 in retail
Beeld: CBStyling