Alles moet weg! Lousmijn van den Akker met pensioen

Stylink.Studio  maandag 07 oktober 2019

Lousmijn van den Akker, grande dame van kleurtrends, gaat met pensioen. Een gemis voor iedereen in de wereld van fashion, textiel en kleur; tegelijkertijd een mooie kans om je studio-voorraad aan te vullen. Want Lousmijn doekt ook haar atelier op, een droom van een ruimte bommetjevol kleuren en materialen van de mooiste kwaliteit. Alles moet weg! 

trendboek kleur wikkels textiel lousmijnDe trendboeken van Lousmijn van den Akker - bron van inspiratie voor weverijen en (high) fashion. Rechts haar befaamde wikkels ♥

Open dag aka uitverkoop: zaterdag 23 november
Werk je met kleur, textiel, bijzondere materialen en embellishments? Ben je nog op zoek naar stellingkasten, kratten of tafels? Dit is je kans! Op 23 november kun je vanaf 14 uur terecht in Lousmijns nu-nog-atelier in Amsterdam. Alle voorraden kun je ter plekke inpakken en meenemen - voor belachelijk weinig geld. 

klossen boards cones garens
Niet alleen garens zijn te koop, ook de klossen boards

Lousmijn van den Akker - LA Colors from Amsterdam

Vanaf 1987 publiceerde Lousmijn tweemaal per jaar fantastische, extreem waardevolle kleurtrendboeken, die werden gekocht door vooraanstaande spelers in de textielindustrie. De manier waarop Lousmijn haar kleurcombinaties presenteerde is een door niemand geëvenaarde 'craft': De combinaties werden draadje voor draadje met de hand gewikkeld. Haar motto: "als ik een idee kan wikkelen, dan is er een weverij die het kan weven".

lousmijn pensioen bijzondere materialen kralen knopen Ook te koop: bijzondere kralen van bijzondere materialen water bamboo, papier, glas, strass, peulen, zaden, keramiek, zilver en perspex 

High fashion en opkomende economieën
Haar werk inspireerde weverijen tot het maken van nieuwe kleurcombinaties en dessins in stoffen voor couture collecties van bijvoorbeeld Chanel, Gucci, Prada, Dries van Noten, Paul Smith, Salvatore Ferragamo en Hermès. Behalve de weverijen lieten ook grote merken zich voor hun collecties inspireren door de boeken van Lousmijn. Denk aan ABC Carpets, Ann Taylor, Calvin Klein, G-Star, Kenneth Cole, Macy's, Nike, Ralph Lauren en Victoria Secrets. Een track record om u tegen te zeggen.

Mooi, al die grote namen, maar Lousmijn werkte ook in opdracht van de Verenigde Naties en ontwikkelingsorganisaties om weverijen in onder meer India, Nepal en Bangladesh, te helpen om producten te maken die het goed doen in Europa en Noord-Amerika. Zo werkte ze bijvoorbeeld met jute, dat voornamelijk toegepast werd in industriële zandzakken, om het geschikt te maken voor interieurproducten zoals gordijnen.

En pensioen of niet - dit soort werk blijft ze doen. Ze kan niet anders. Maar de stress van tweemaal per jaar een trendboek ligt nu achter haar. Gefeliciteerd met je nieuwe levensfase Lousmijn! We wensen je alle succes, plezier en avontuur. 

Ben je erbij?

trendboek lousmijn van den akker LA Colors from Amsterdam
Rechts: Lousmijn van den Akker, foto: Robert Heijne

Susie Guptill porselein collage
Ook te koop: porseleincollages van Susie Guptill