Opleiding: lichtplan voor zakelijke projecten

Annelies Valentijn  dinsdag 10 september 2019

Tweedaagse lichtopleiding zakelijke projecten

De ene interieurontwerper smult ervan, de andere brult om hulp. Hoe dan ook: licht is cruciaal bij het maken van een interieurontwerp, zowel technisch als creatief. Voor de licht bibberende ontwerper is er hoop: De Lichtschool.

de lichtschool // nieuwe opleiding: verlichting voor projecen beeld via De Lichtschool

Ben jij interieurontwerper, styliste, tuinontwerper of werk je in een woonwinkel? Dan herken je het vast wel: er wordt gevraagd een lichtplan te maken voor een middelgroot kantoor of woonhuis of je moet voor een nieuwbouwwoning alle elektrapunten voor je klant aangeven. Hoe doe je dit op een professionele manier en hoe kun je de meest gestelde vragen van je klant, aannemer en installateur tackelen?

Heb je een lichtcursus gevolgd en zoek je meer verdieping? Met name specifiek voor kleine projecten zoals een schoonheidssalon, winkel, horecagelegenheid, klein kantoor of particuliere woning? Schrijf je dan nu in voor de Lichtopleiding Projecten. Een toegankelijke creatieve opleiding met aandacht voor techniek, praktische uitwerking en vormgeving van lichtplannen zonder de commerciële aspecten uit het oog te verliezen.

Inhoud opleiding

 • Het vak verlichting is een breed kennisgebied, daarom bieden we een lichtopleiding projecten aan die is gericht op het maken van lichtplannen voor de zakelijke markt.
 • Tijdens deze opleiding belichten we specifieke onderwerpen zoals de NEN normen, wat zijn de kenmerken van UGR, ARBO eisen, dynamisch licht, ontwerpen met LED verlichting, presentatie over lichtbeleving en laten we veel praktijkvoorbeelden zien.
 • Tijdens de lichtopleiding projecten gaan we nog dieper op de lichtmaterie in, krijg je 1 case uit te werken die we uitgebreid bespreken in de les en gaan we op excursie naar een internationaal lichtbedrijf.

Programma

In twee dagen neemt Annelies Valentijn je mee in de wereld van de zakelijke verlichting.

Dag 1: docent Annelies Valentijn 

 • Introductie: wat is licht? Volgens lichtontwerper Richard Kelly
 • Presentatie lichtbeleving - hoe maak je een creatief lichtplan voor een zakelijk project
 • Uitleg manieren van dimmen bij LED
 • Vragenlijst architecten-aannemers opstellen
 • Lichtplan opdracht in de les
 • Let op: je krijgt op dag 1 een huiswerkopdracht mee die gepresenteerd word op dag 2. Hier ben je ongeveer 8-12 uur mee bezig.

Dag 2: docent Annelies Valentijn 

 • Huiswerk cases bespreken
 • 's Middags inspirerende gastles 'retailverlichting' door retail licht expert Svend Eric Panjer + rondleiding showroom Occhio

Data najaar 2019

 • Dag 1: dinsdag 26 november van 10.00 uur tot 16.00 uur - ETC Design Center, Culemborg
 • Dag 2: dinsdag 3 december van 10.00 uur tot 16.00 uur - Architecten showroom Amsterdam - Occhio

meer informatie & aanmelden

Combideal!
Wil je helemaal beslagen ten ijs komen, profiteer dan nu van de combideal Lichtopleiding: je combineert de Basisopleiding Lichtontwerper + Lichtopleiding Projecten en je ontvangt €75,- korting! Meer weten? Klik!

projectinrichting verlichting opleiding #delichtschool #opleiding #verlichting #Interieur #projectinrichting 
beeld via De Lichtschool

Over Annelies Valentijn van De Lichtschool
Na de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en een fraaie carrière in de architectenwereld heeft Annelies Valentijn, eigenaar van De Lichtschool, nu haar eigen studio voor lichtadvies en interieurarchitectuur. "Ik vind dat er veel te weinig aandacht is voor verlichting in het interieuronderwijs. Architectuur en verlichting zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch is er binnen ontwerp opleidingen opvallend weinig aandacht voor verlichting. Ook lijkt het er nog altijd op dat verlichting niet de vanzelfsprekende aandacht heeft van de interieurarchitect of stylist. Dat moet anders! Daarom ben ik gestart met De Lichtschool; wij maken het lichtvak begrijpelijk."

licht ontwerp interieur design #light #color #architecture #design