OBJECT Rotterdam: Dutch Design op grote hoogte

Monique Tieleman  zondag 04 februari 2018

Van 9 tot en met 11 februari vindt editie 2018 van OBJECT Rotterdam plaats. Dat betekent design, kunst, mode en architectuur in iconische gebouwen, bekende ontwerpers en aanstormend talent én tours langs de studio's van Rotterdamse ontwerpers. Let's go! 

OBJECT Rotterdam 2018 - Fransje Gimbrere #textile #fransjegimbrere #design #dutchdesign
Standing Textiles van Fransje Gimbrere

OBJECT is een springplank gebleken voor jong talent. De nieuwe generatie ontwerpers komt onder andere van de Design Academie in Eindhoven en de Amsterdamse Rietveld Academie. Alle ontwerpers zijn zelf aanwezig om uitleg te geven over hun werk.

OBJECT Rotterdam 2018 - Bram Eliens
Bram Eliens

Bijzondere locaties
Na drie edities OBJECT op het Rotterdamse stoomschip koos directeur Anne van der Zwaag dit jaar opnieuw voor bijzondere locaties: Het HAKA-gebouw en de Euromast. 

Bekende labels en aanstormend talent 
En ook dit jaar zijn er weer primeurs. Een lancering door Glaslab, een nieuw meubel voor Pilat&Pilat en het resultaat van het hervinden van het oude ambacht 'tanen'. Naast bekende labels als Lensvelt en Weltevree zijn er ook nieuwe deelnemers, waaronder NIGHTSHOP, Paula Arntzen, Tristan Frencken, Rive Roshan, Joris Kuipers, Tjimkje en Rick Tegelaar.

Links: Lieve Rutte, rechts: Friso Wiersma #dutchdesign #objects
Links: Lieve Rutte, rechts: Friso Wiersma

Studio Tours langs studio's 
Het vierhavengebied is onderdeel van Rotterdam Makers District waar pionierende en ambachtelijke maakbedrijven hun plek hebben gevonden. Ook verschillende ontwerpers zijn hier met hun studio gevestigd waaronder Atelier Van Lieshout, Daan Roosegaard, Wieki Somers en Sabine Marcelis. Tijdens OBJECT worden er tours naar deze studio's georganiseerd. Voor de tours is slechts beperkt plaats; je moet vooraf aangeven dat je meewilt en waarom je dat wilt

OBJECT Rotterdam 2018 - Raphia #shoes #design 
Marokkaans vakmanschap x Dutch design: schoenen van Raphia

Shuttle bus
Vanaf het HAKA-gebouw rijdt er een shuttle-bus naar de Euromast. In deze meer dan iconische toren met restaurants en uitzicht over Rotterdam, toont beeldend kunstenaar Christie van der Haak een bijzondere installatie. Een bezoek aan de Euromast is dit jaar inbegrepen in je kaartje voor OBJECT Rotterdam.

Praktisch

  • Datum & tijd: vr 9 t/m zo 11 februari van 11:00 tot 19:00 uur
  • Locatie: HAKA­gebouw, Vierhavensstraat 38­42 in Rotterdam
  • Kaarten (alleen te koop in het HAKAgebouw): € 12,50 inclusief toegang tot de designpresentatie in de Euromast, inclusief shuttle service. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang
  • website OBJECT Rotterdam

Bekijk eerdere edities van Object Rotterdam

object rotterdam workshop of wonders #objectrotterdam #workshopofwonders #dutchdesign #green
Van editie 2017: Workshop of Wonders

object rotterdam #dutchdesign #objectrotterdam #rotterdam #bernotat #lamps #light
Van editie 2017: radiolaria lampen van Bernotat & co