Symposium Grafisch & Food

redactie  maandag 21 november 2016

Smullen van design: een dag over food en vormgeving

Op donderdag 26 januari 2017 vindt het symposium 'Grafisch & Food' plaats. Voedsel en de voedingsindustrie staan volop in de belangstelling: is ons eten wel gezond, zijn superfoods echt zo 'super' en moeten we nou wel of geen vlees eten? Maar wat we ook eten of drinken, het oog wil ook wat! En daar ligt een schone taak voor de vormgevers die huisstijlen, etiketten, tijdschriften en kookboeken ontwerpen om ons culinair te verleiden. De zes sprekers van het symposium laten in zeer gevarieerde presentaties zien welke bijdrage zij leveren aan het lekker maken van voedsel en drank.

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: het 'Hommeltje' van Bakkerij Tom van Otterloo. #food #foodstyling #graphicdesign  het 'Hommeltje' van Bakkerij Tom van Otterloo, door architect Peter Groot van DTO, fooddesigner Nick Twaalfhoven en ontwerpbureau the Tidbits

Grafische vormgeving & food
Stichting Print organiseert drie keer per jaar een symposium waarin grafische vormgeving wordt gekoppeld aan een specifiek thema. De symposia hebben als doel de deelnemers te inspireren en motiveren. Daarnaast wil Print ontwerpers, studenten en iedereen die actief en geïnteresseerd is in food een platform bieden om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaring uit te wisselen. 

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: Internoconcucina voor het Italiaanse merk Jesoldoce #food #foodstyling #graphicdesign  Internoconcucina voor het Italiaanse croissant-merk Jesoldoce

Culinair verleiden
Tijdens het Grafisch&Food-symposium komen zes sprekers aan het woord die als geen ander verstand hebben van de kunst van het culinaire verleiden. Ontwerp zonder Suiker en Onefold gingen een uitdaging van twee studenten van de Universiteit van Amsterdam aan en ontwierpen binnen drie dagen een verpakking voor snoepgoed; Studio Beige ontwierp de huisstijl voor biologische winkelketen Gimsel; Tijs Koelemeijer is ontwerper van kookboeken, zoals die van Meneer Wateetons, Herman den Blijker en Bart van Olphen; Fermin Albert startte in 2015 met de culinaire glossy Sabor waarin geen recept te vinden is en een bijzondere rol is weggelegd voor illustratoren; Studio de Ronners won prijzen voor hun bijzondere huisstijl voor bierbrouwerij Maallust en Alice en Valentina van Internoconcucina zijn zich na fooddesign en -branding gaan bezighouden met foodstyling en content production.

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: huisstijl voor bierbrouwerij Maallust door De Ronners #food #graphicdesign  huisstijl voor bierbrouwerij Maallust door De Ronners

Praktisch

  • datum: donderdag 26 januari 2017 van 09.45 - 17.30
  • locatie: De Ontwerpfabriek, Nijverheidstraat 11 in Zwolle
  • tickets: early bird-tickets zijn € 65,- (studenten € 35,-); vanaf 1 januari kosten tickets € 85,- (studenten € 50,-). Bij de prijs inbegrepen zijn koffie/thee, lunch en borrel en inhoudelijke informatie over het symposium. Koop je ticket online.
  • Meer informatie op de website van Stichting Print

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: food styling door Leonie van Bentum #food #foodstyling #graphicdesign  door ontwerper Leonie van Bentum

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: food magazine 'Sabor' door Fermin Albert #food #graphicdesign  food magazine 'Sabor' door Fermin Albert

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: Sweets of the World door Onefold Studio & Zonder Suiker #food #graphicdesign  Sweets of the World door Onefold Studio & Zonder Suiker

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: Omslagontwerp, illustraties en vormgeving door Tijs Koelemeijer #food #graphicdesign  Omslagontwerp, illustraties en vormgeving door Tijs Koelemeijer

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: food magazine 'Sabor' door Fermin Albert #food #graphicdesign  food magazine 'Sabor' door Fermin Albert

Symposium Grafisch & Food, 26 januari 2017 in de Ontwerpfabriek in Zwolle. Beeld: huisstijl van biologische winkelketen Gimse door Studio Beige #food #graphicdesign  huisstijl van biologische winkelketen Gimse door Studio Beige

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren