Lidewij Edelkoort: trendseminar SS 2018

Redactie  woensdag 28 september 2016

'Transition'

Op dinsdag 22 november geeft Lidewij Edelkoort haar halfjaarlijkse trendseminar. In de presentatie voor het zomerseizoen 2018, getiteld 'TRANSITION, the transformation of clothes, textiles and trends', laat zij de trends en ontwikkelingen in kleur, vorm en materiaal zien.

Lidewij Edelkoort: trendseminar SS 2018 #lidewijedelkoort #trends #ss18

"Onze levensstijl weerspiegelt de schizofrene tijd waarin we leven met aarzelende ideeën en wollige percepties. We zitten constant in een transitie van de ene wereld naar de andere, van de ene werkelijkheid naar de volgende.Verontrustende tijden. Zoals altijd reageren textiel en kleding hierop met nauwkeurig onnauwkeurige designrichtingen, vervagende grenzen, obscure codes; transformeren patronen en transfigureren vormen. Verbazingwekkend creatieve krachten worden ontketend en veranderingen zullen sneller tot stand komen dan verwacht. Het is alsof fashion begint te ontwaken uit zijn lange zelf geïnduceerde slaap. Het ontwerpen van kleding zal een waar geloof, de productie van basics een echte cult en het creëren van textiel een echte provocatie worden. Laten we onszelf openstellen voor een verandering van de regels met als doel een ingenieus pandemonium te creëren." - Lidewij Edelkoort

Veel aandacht zal er deze middag zijn voor de presentatie 'NEW MATERIALISM' waarin de lifestyle, design en kleurtrends voor 2018 centraal staan. Het tweede decennium van de 21e eeuw wordt gemarkeerd door het vormen, ontdekken en maken van materialen. Na een lange periode die gewijd was aan handwerk en vakmanschap, zien we nu de machine terugkeren als een extensie van onze creativiteit. Vorm en functie worden ondersteund en zelfs overruled door materialisatie.

Daarnaast zal Lidewij Edelkoort de trends in Activewear voor 2018 tonen in de beeldschone presentatie "BIO-ATHLETICS, future asthetics inspired by insects'. Het samenbrengen van biometrie en activewear in een zoektocht naar de belangrijkste trends, kleuren, innovatieve hightech materialen en key silhouetten van morgen.

Designer, retailer, fabrikant, werkzaam in fashion of non-fashion, dit seminar is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de toekomst van zijn of haar organisatie en die trends & toekomstverkenningen als succesfactor daarvoor wil inzetten!

Lidewij Edelkoort: trendseminar SS 2018 #lidewijedelkoort #trends #ss18

Programma
12.00 registratie en ontvangst gasten met lunch
12.45 opening door Maureen Reulink
12.50 trends in lifestyle, design & color 2018 – 'NEW MATERIALISM'
14.50 pauze met een drankje
15.20 trends in activewear zomer 2018 – 'BIO-ATHLETICS'
15.50 trends zomer 2018 – 'TRANSITION'
16.50 gelegenheid tot het stellen van vragen
17.05 einde van de middagsessie met een drankje en hapje

Praktisch

  • datum: 22 november 2016
  • tijd: 12.00 uur
  • locatie: Theater de Meervaart, Amsterdam
  • entreeprijs: € 350,00 per persoon. Voor studenten en docenten: € 200,00. Prijzen zijn excl. BTW en inclusief een prachtig miniatuur trendboek met de trendthema's van "TRANSITION".
  • Inschrijven via www.appletizer.nl

Lees onze verslagen van eerdere trendseminars van Lidewij Edelkoort

Bewaren