ViltExpo: vilt in kunst, mode en interieur

redactie  woensdag 30 maart 2016

2 en 3 april 2016 in Arnhem

Tijdens de ViltExpo exposeren nationale en internationale viltkunstenaars hun meest recente werk. Door inspirerende lezingen en workshops van bekende vilters word je ondergedompeld in de laatste trends en talloze moderne toepassingen van dit veelzijdige materiaal in kunst, mode en interieur.

ViltExpo: vilt in kunst, mode en interieur - 2 en 3 april in Arnhem. Beeld: Viltkunst van Lidwina Charpentier. #viltViltkunst van Lidwina Charpentier

Op beide dagen tonen ontwerpers uit de mode- en viltwereld hun uitgesproken creaties, bijzondere accessoires en sieraden van vilt in een spraakmakende fashionshow. Inspirerende toepassingen in het interieur en vele stands met materialen, kleding, woon- en modeaccessoires maken het evenement compleet.

Viltschilderijen en kussens van Feltgood @ ViltExpo: 2 en 3 april in Arnhem. #viltViltschilderij en -kussen van Feltgood by Ellen van der Wiel

Vilt
Vilt is een natuurlijk materiaal, vervaardigd door de samenpersing van wol, met een stoere en pure uitstraling. Het is misschien wel de eerste vorm van textiel die de mens ooit gebruikte - het was er al veel eerder dan weven en breien. Vilt is een geliefde stof voor ontwerpers, omdat het eenvoudig kan worden gesneden, geknipt of gelijmd. Het mooie van vilt verwerken is dat je er alle kanten mee op kunt: als bekledingstof voor bank of fauteuil, vilten lampen en krukjes bekleed met vilt, maar ook gordijnen en wandkleden van vilt zijn prachtig. Ook in de mode vind je vele vilten elementen: jurken, vestjes en jassen, tassen, shawls en hoeden.

Vilten jurk van Rachel van der Weerd @ ViltExpo: 2 en 3 april in Arnhem. #viltVilten jurk van Rachel van der Weerd

Exposities van gerenommeerde viltkunstenaars
Veel kunstenaars laten zich inspireren door de zachtheid en het natuurlijke karakter van vilt. De oeroude techniek met de vele functionele en decoratieve mogelijkheden spreekt aan en geeft een groot gevoel van vrijheid en ruimte. Hierdoor komen de mooiste kunstwerken tot stand. De exposities tijdens de ViltExpo zijn van hoogwaardige kwaliteit en met zorg geselecteerd. Alle kunst is te koop en ook verkopen verschillende grote leveranciers en kleinere specialisten materialen en benodigdheden voor vilt tegen scherpe tarieven.

Anne van den Heuvel @ ViltExpo: 2 en 3 april in Arnhem. #viltViltkunst van Anne van den Heuvel

Meer!
Tijdens het twee dagen durende evenement kun je, naast het bewonderen van de expositie, meedoen met verschillende activiteiten zoals workshops, demonstraties, lezingen en de fashionshow. Een gedetailleerd programma vind je op www.viltexpo.nl.

Praktisch

  • zaterdag 2 en 3 april 2016
, 10.00 – 17.00 uur
  • locatie: Eusebiuskerk Kerkplein 1, 6811 EB Arnhem
  • online tickets: € 7,50
, kaartverkoop aan de kassa: € 9,00, 
65+: € 7,50 (online en aan de kassa), kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding): gratis.
 Koop online tickets
  • parkeren: betaald
  • www.ViltExpo.nl

The Soft World @ ViltExpo: 2 en 3 april in Arnhem. #viltThe Soft World

Maria van der Burght @ ViltExpo: 2 en 3 april in Arnhem. #vilt
Maria van der Burght van Vilten in de Basis

viltexpo