kleine fabriek #22 - all about labels

redactie  dinsdag 12 januari 2016

Kleine fabriek presenteert ieder seizoen de nieuwste kindermode en -lifestyle trends met collecties van global brands tot kleine nieuwkomers. Ook zijn er zijn pop-up shops, lezingen en festiviteiten. Naast een vakbeurs is kleine fabriek een ontmoetingsplek voor alle professionals in het vak, van retailers tot ontwerpers en van creative directors tot bloggers, om kennis te delen en elkaar te inspireren. 17 & 18 januari in de RAI Amsterdam - in je agenda!

kleine fabriek #22 - 17 & 18 januari in RAI Amsterdam #kleinefabriek #kidsfasionbeeld via kleinefabriek.nl

Kindermode is als geen ander segment een 'total lifestyle concept' met een almaar toenemende rol voor speelgoed, boeken, cadeaus, interieur, textiel, 'mommy tools' en back-to-school supplies. Maar in de kern draait het natuurlijk om al die prachtige nieuwe kleertjes. Alvast een greep:

Nieuw
Nieuwkomers zijn onder andere het grote Spaanse kindermerk Bóboli en de luxe casual jackets van Freedomday uit Italië. Uit Nederland lanceren Boof en Street called Madison hun collecties en unisex basics van Maed for Mini zijn ook voor het eerst te bewonderen. De broeken van het Deense merk Trousers, lokaal geproduceerde en '100% Bio Baumwolle' kidswear van het Berlijnse LOVE en het eco-coole merk Iglo+Indi uit IJsland. Uit Frankrijk de nieuwe naam Arsene et les Pipelettes en vers uit Copenhagen het prachtige mini-me-merk MarMar.

Bekende labels
Voor Nederlandse smaakmakers als Kidscase, Kik-kid, Wild, Little Label, Sproet & Sprout, Unkk, Funky XS, Moodstreet, Indian Bluejeans, Jake Fischer, Tumble & Dry en Bij Kiki komen inkopers van heinde en verre naar kleine fabriek. Andersom komen de mooiste brands van ver naar hier: Nice Things Mini en Mayoral uit Spanje, Petit Bateau uit Frankrijk, Patrizia Pepe en Moschino uit Italië en Hatley en Fabric Flavours uit de UK.

Denim en sporty
Op kleine fabriek vind je de mooiste labels met blauwe genen zoals Koin Jeans voor kids en Hound uit Denemarken en het Zweedse I Dig Denim. Grote namen als Guess kids, Circle of Trust, Levi's en Replay ontbreken natuurlijk ook niet. Voor sporty style ga je langs bij het Deense sportmerk Hummel en het Nederlandse surf-slash-snowboardlabel Quiksilver of Roxy, voor alles van zwemmen tot boardsports.

Nice Things Mini, te zien @ kleine fabriek, 17 & 18 januari in de RAI Amsterdam #kleinefabriek #kidsfashionNice Things Mini

Helemaal van nu: coole strijkapplicaties
Het kindermerk Bij Kiki introduceert dit seizoen 20 nieuwe trendy ontwerpen om je outfit een persoonlijke twist te geven. Naast de DIY collectie met strijkapplicaties en inkleur t-shirts heeft Bij Kiki een babycollectie met grafische prints, een collectie T-shirts en longsleeves voor kids t/m 12 jaar en een gifts collectie met accessoires en cadeaus. Een voorproefje:

Nieuwe DIY collectie met strijkapplicaties van kindermerk Bij Kiki @ vakbeurs kleine fabriek #kidsfashion #kleinefabriek

Nieuwe DIY collectie met strijkapplicaties van kindermerk Bij Kiki @ vakbeurs kleine fabriek #kidsfashion #kleinefabriek

Pop-up shops en lezingen
De pop-up shops van HTNK, Indie Brands en de Amsterdamse boekhandel staan bol van de coole kleine labels om te ontdekken, en meer nog dan dat; ze laten zien hoe cool en contemporary een winkel eruit kan zien. In het  lezingenprogramma 'TALKS' kun je onder meer luisteren naar trend guru Fiona Coleman en Buro Jantrendman. 

Kindermerk Cakewalk @ #kleinefabriek #kidsfasionCakewalk

kleine fabriek #22
17 & 18 januari 2016
RAI Amsterdam

Het gehele programma vind je op www.kleinefabriek.nl

De nieuwste kindermode en -lifestyle trends, pop-up shops, lezingen en meer tijdens vakbeurs kleine fabriek. 17 & 18 januari 2016.