Cursus: ondernemersplan voor interieurstylisten en -ontwerpers

NIA Academie  maandag 11 januari 2016

Kleurrijk Ondernemen; een cursus in samenwerking met BNS-Crisp

Coachingtraject voor stylisten en ontwerpers
Een baan in vaste dienst is niet zo eenvoudig te vinden. Als je al wat “ouder” bent is het nog iets lastiger, omdat vaak de voorkeur wordt gegeven aan jonge werknemers. Misschien heb je helemaal geen zin meer om voor een baas te werken. Dat kan natuurlijk ook! Werken als ondernemer of zzp'er is dan de oplossing. Je hebt een gedegen opleiding achter de rug en je wilt starten als interieurstylist of –ontwerper in de interieurbranche. Of jij bent al gestart, maar je wilt je beter profileren en meer opdrachten? Hoe doe je dat?

Direct naar de uitgebreide cursusomschrijving en lesdata op de site van NIA

Cursus: ondernemersplan voor interieurstylisten en -ontwerpe...
bron: o.a. VT Wonen&Design beurs

Voor wie is deze cursus interessant?
Als aanvulling op onze vakopleidingen hebben we een cursus ontwikkeld van 6 ochtenden, waarin je handvatten krijgt aangereikt om als ondernemer te starten. In deze cursus kun je terecht met al je vragen over het opstarten van een eigen bedrijf. De doelgroepen van deze cursus zijn: startende interieur- en vastgoedstylisten, interieurarchitecten, dessinsontwerpers, startende zzp'ers in de interieurbranche.

Ondernemersscan
Bij NIA ACADEMIE houden we niet van half werk. We starten deze cursus met een ondernemersscan. Deze test heeft als doel een eigen ‘ondernemersprofiel’ samen te stellen. Hierin komen je sterke en zwakke punten naar voren, zodat je je tijdens de cursus kunt richten op de ontwikkeling van aspecten die de meeste aandacht nodig hebben. Evaluatie (samen met de docent) van deze test neemt ongeveer een uur per persoon in beslag en vindt plaats voorafgaand aan de cursus. Deze test en evaluatie kosten samen € 380,-: dit bedrag is bij de cursusprijs inbegrepen.

Cursus: ondernemersplan voor interieurstylisten en -ontwerpe...
bron: Merel Korteweg

Maak je idee concreet
In onze cursus ‘Ondernemersplan’ maak je kennis met veel aspecten van het opstarten van je zzp-praktijk. Op deze manier ontwikkel je een betere focus en kun je je plannen beter definiëren en verwerkelijken. Aan het einde van dit traject heb je voldoende handvatten om op een bij jou passende wijze van start te gaan. Maar… let op! Daarvoor is het wel van wezenlijk belang dat je gedurende de cursus actief werkt aan alle deelopdrachten. We hebben de lessen om de week gepland zodat je voldoende tijd voor het huiswerk hebt.

Samen sterk
Alle deelnemers van de cursus denken kritisch mee over jouw ondernemersplan en de docent heeft de rol van coach. Je verwerkt die kennis én de inzichten die je opdoet in je persoonlijke ondernemingsplan en waar nodig/mogelijk in een digitaal moodboard.

Cursus: ondernemersplan voor interieurstylisten en -ontwerpe...
Adviseren op de Woonbeurs

We gaan op zoek naar antwoorden op de volgende vragen:
1. Wat is het concept van je onderneming? Hoe onderscheidt jouw product of dienst van ander aanbod?
2. Wie is je doelgroep en wat zijn de kenmerken hiervan? Op welk deel van de markt ga je je richten?
3. Je ondernemingsvorm is waarschijnlijk zzp. Wat zijn de voor- en nadelen?
4. Hoe kom je aan informatie over het ondernemen als zzp'er?
5. Wat wordt de kern en visie van je bedrijf en hoe maak je dat zichtbaar? Hoe vertaal je je plannen en ideeën financieel?
6. Hoe maak je een plan voor on- en offline acquisitie?
7. Welke media zijn er en welke zijn effectief om jouw doelgroepen te bereiken? Hoe ziet je communicatieplan er uit?
Als afsluiting van de cursus oefen je de presentatie van je ondernemersplan met een digitale presentatie en een mondelinge toelichting aan je medecursisten.

Cursus: ondernemersplan voor interieurstylisten en -ontwerpe...
bron: Atelier Biagetti

De docent van deze cursus
Marjolein L’Ortye werkt al meer dan 15 jaar als zelfstandig trainer en ondernemerscoach. In die tijd heeft ze honderden ondernemers geholpen meer grip en zicht op hun bedrijf te krijgen.

“Mijn lol is om samen te onderzoeken hoe jouw ‘persoonlijke communicatie’ er uitziet en hoe deze te versterken of te verbeteren is: welke manieren gebruik je bijvoorbeeld om contact te maken? Hoe zorg je dat de ander zich daadwerkelijk gehoord en gezien voelt? En hoe maak je duidelijk welke waarde jij met je product of dienst vertegenwoordigt? Dat proces levert naast veel inzicht ook erg veel plezier op. Kenmerkend aan mijn manier van werken is dat ik de overdracht van inhoudelijke onderwerpen combineer met concrete, toegepaste en praktische training en coaching. Op deze manier nodig ik je uit om actief te werken aan het behalen van je doelen.”

Vragen
Heb je nog vragen of wil je bijvoorbeeld je persoonlijk leerdoel voorleggen? Neem dan contact op! Dat kan via een mail of met een telefoontje aan de studieadviseur van de NIA ACADEMIE.


06 39 76 99 33

Meer lezen over prijzen,data en inschrijven voor deze training? Surf naar de NIA-site!