3-daagse cursus | Kleuradviseur 2

NIA Academie  maandag 30 november 2015

De balans tussen trends en eigenheid

De verfindustrie, trendbureaus en blogs lanceren trends die ook inspirerend kunnen zijn voor jouw projecten. Maar als alle ontwerpers en stylisten trend- en kleurinformatie op hetzelfde moment toepassen in hun werk en ook de retail ademt dezelfde trends, dan slaat bij de consument de verveling al snel toe.

Direct naar de NIA-site voor de uitgebreide cursusomschrijving en inschrijven.

Trends zijn saai
Neem nu de huidige ‘Kopertrend’. Bouwmarkten, interieurbladen en woonwinkels, van hoog tot laag in de markt, staan vol met koperen objecten. Iedereen doet het trucje en daarmee glijdt een trend af van vormgeven tot na-apen. Overal dezelfde materiaalkleur is al snel boring en passé.

3-daagse cursus | Kleuradviseur 2
Docent Marie-Gon en afbeelding van Flexa

Jouw handschrift
Het moet anders. Maar hoe? In deze cursus gaan we op zoek naar jouw persoonlijke stijl in kleurtoepassing. Hoe kun je origineel zijn, van de gebaande paden af en toch in touch with time zijn? Aan de hand van oefeningen vinden we jouw kleurhandschrift.  

Waar komen trends vandaan?
Doen we kleurtrends en prognoses in de ban? Nee, je krijgt een flinke doses aan trends gepresenteerd. Daarnaast geven we je praktische en noodzakelijke informatie waar je trends in de toekomst zelf kunt vinden. We begeleiden je tijdens deze cursus om prikkelende kleurplannen te maken die trendgevoelig én persoonlijk zijn.

3-daagse cursus | Kleuradviseur 2
3D pastel colored set design

Wat leer je in deze cursus?
DAG 1: Je persoonlijk handschrift en kleurvoorkeuren ontdekken

Werken met een briefing van de opdrachtgever | Je persoonlijke kleurkaart samenstellen | Allerlei manieren om kleuren te sorteren en kleurkaarten te maken met NCS | Werken met abstracte beelden als inspiratie voor je kleurplan| Associatief denken en professioneel vertalen

DAG 2: Trends
Wat zijn trends? | Waar komen kleurtrends vandaan? | Hoe blijf ik op de hoogte van de laatste trends? | Wat zijn de laatste kleurtrends?

DAG 3: Klantwensen trendy vertalen met een personal touch
Persoonlijke esthetische kwaliteiten in dienst stellen van een klant of opdrachtgever | Uitgebreid bespreken van de huiswerkopdracht 

Docenten
Deze cursus wordt gegeven door verschillende docenten. Als Marie-Gon in het buitenland is, wordt de cursus gegeven door Iris Havekes of Ellentine van Elderen.

3-daagse cursus | Kleuradviseur 2
Docent Iris Havekes

Marie-Gon heeft verschillende woonboeken op haar naam staan. Marie-Gon werkt voor zowel zakelijke als particuliere klanten zoals hotels, restaurants, sportscholen, kantoren, trendpleinen, woonbeurzen en heel veel woonhuizen. Zij is één van de interieurstylisten van het TV-programma VTWonen Doe-het-zelf. Marie-Gon geeft ook les voor textielfabrikanten in o.a. China. Binnenkijken in het huis van Marie-Gon kan ook.  Meer lezen....

Iris Havekes
van C-more is Interieurontwerpster en trendwatcher. Iris heeft een modeachtergrond en volgde opleidingen aan de kunstacademie Artez in Arnhem en Stylingacademie Artemis in Amsterdam. Iris geeft Interieuradvies aan particulieren en bedrijven. Ook schrijft zij een internationale blog met het laatste nieuws over trends en design op: www.interieuradvies.blogspot.com

3-daagse cursus | Kleuradviseur 2

Doelgroep
Bloggers, interieurstylisten, -ontwerpers en -architecten, inkopers, vastgoedstylisten en verder iedereen die zich professioneel bezighoudt met interieur.

Certificaat
Na het afronden van deze 3-daagse cursus ontvang je het certificaat ‘Kleuradviseur 2’ van de NIA ACADEMIE

Locatie: NIA LAB | De Woonindustrie | Nieuwegein
Lesdata: Kijk voor actuele cursusdata op de NIA-site
Lestijden: 10.00 - 16.00 uur. Incl. hand-out en uitgebreid lunchbuffet.

Meer lezen en inschrijven....

Basiskennis
Als je mee wilt doen aan deze cursus is het wel van belang dat je kunt werken met het NCS-kleursysteem. Dit systeem wordt uitgebreid uitgelegd in onze cursus ‘Kleuradviseur 1’. Deze basiscursus is de perfecte vooropleiding voor deze vervolgcursus. Twijfel je over je vaardigheden bel dan even met de NIA-studieadviseur voor meer achtergrondinformatie, advies en overleg: 06 - 39 76 99 33.


06  39 76 99 33
www.niainfo.nl