Lichting 2015: Rachel Prijs

redactie  woensdag 09 september 2015

REWIND

Rachel Prijs studeerde aan de Academy for Fine Arts and Design in Maastricht en ontwierp de collectie 'REWIND' , die herinneringen uit haar jeugd weerspiegelen. 

Rachel Prijs #fashion #fashiondesign #lichting2015 #dutchdesign #youngtalent #stylink

Rachel Prijs #fashion #fashiondesign #memories #lichting2015 #dutchdesign #youngtalent #stylink

Rachel Prijs #fashion #fashiondesign #print #pattern #lichting2015 #dutchdesign #youngtalent #stylink

Rachel Prijs #fashion #fashiondesign #bathingsuit #lichting2015 #dutchdesign #youngtalent #stylink

collectie: REWIND van Rachel Prijs, fotograaf: Liselotte Fleur, modellen: Silke Hajunga & Evie Lukassen (via Future Faces), visagie en haar: Emily Catherine Visagie

Over Rachels werk:
Tijdens het opruimen van mijn voormalige kamer bij mijn ouders vond ik foto's van mijn jeugd, waardoor een hoop herinneringen van toen naar boven kwamen. Foto's van oude zomervakanties creëerden een nostalgisch gevoel; ik koester het gevoel van vrijheid en onbezorgdheid het meest.

"I feel like you were driving, but I can easily turn the memory around to make it feel like I was driving." - Katrina Boemig

We hebben de drang om vast te houden aan onze herinneringen, maar we kunnen niet voorkomen dat ze vervagen of veranderen. "REWIND" weerspiegelt de gaten in mijn herinneringen aan mijn zomervakanties. Ik wilde een collage maken van mijn meest gekoesterde herinneringen door het gebruiken van mijn eigen vakantiefoto's en de herinneringen aan bepaalde kledingstukken uit mijn jeugd.

Het startpunt van elke collectie is de obsessie met een bepaalde techniek. Mijn ontwerpen kun je omschrijven als meisjesachtig en cartoonesk. Ik geloof dat kleding speels en makkelijk moet zijn, het moet jouw lichtpuntje zijn als je een slechte dag hebt. Mijn liefde voor het ontwerpen van kleding komt voort uit het plezier dat ik beleef als ik op speelse wijze aan de slag ga met proporties en kleur.

In een wereld waar mode soms wordt neergezet als iets heel zwaar en serieus, wil ik laten zien dat het ook luchtig, comfortabel, en makkelijk kan zijn.

Rachel Prijs
Modevormgeving - Maastricht Academy for Fine Arts and Design
rachelprijs.tumblr.com
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Bekijk meer jong talent uit de lichting 2015!