Lichting 2015: Moniek Vierling

redactie  woensdag 09 september 2015

'The Littles Ones'

Moniek Vierling studeerde Sieraadvormgeving aan de Academy of Fine Arts and Design in Maastricht. Haar afstudeerproject 'The Littles Ones' is een collectie broches die de schoonheid van de kever naar voren brengen.

Moniek Vierling #jewelry #insects #beetles #lichting2015 #dutchdesign #yellow #stylink

Moniek Vierling #jewelry #insects #beetles #lichting2015 #dutchdesign #stylink

Moniek Vierling #jewelry #insects #beetles #lichting2015 #dutchdesign #stylink

Over Monieks werk:
Sommige soorten kevers zijn in staat om hun uiterlijke verschijning te veranderen; deze kenmerken hebben mij geïnspireerd voor mijn afstudeerwerk. Mijn collectie bestaat uit verschillende soorten broches. Broches kunnen het krioelen van kevers weergeven, doordat de drager de plaats en houding van de broche kan bepalen.

 'The little ones' weergeeft een abstract beeld van kevers, met als thema camoufleren en imponeren. Dit is abstract vertaald door middel van verschillende oppervlaktebewerkingen.


Mirror Beetles; kevers kunnen zich aanpassen in hun omgeving. Chroom doet dit ook op een abstracte manier; het weerspiegelt de ruimte, waardoor het erin opgaat.
Multi-color Beetles; kevers kunnen van kleur veranderen. Dit heb ik door middel van een speciale lak kunnen nabootsen. De lak veranderd van kleur door verschillende lichtinvallen.
Black Beetles;
kevers misleiden de kijkers. En dit doe ik door een rubberlaag aan te brengen. Het oogt mat, maar wanneer je het aanraakt voel je de structuur.

Moniek Vierling
Sieraadvormgeving - Maastricht Fine Arts & Design
www.moniekvierling.com
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Bekijk meer jong talent uit de lichting 2015!