Vakstudent? Stuur je werk in voor expo 'Ivory Icons'

redactie  dinsdag 23 juni 2015

Op de beurs Meesterlijk presenteren ambachtelijke vakopleidingen zichzelf; de producten van hun beste studenten staan daarbij in de spotlights. Hun werk is onderdeel van een professionele tentoonstelling van tien tijdloze topstukken waarin de sublieme beheersing van het ambacht volledig tot uitdrukking komt. Thema van de expositie dit jaar: Ivory Icons. 

Meesterlijk design & ambacht - expo Ivory Icons

De opdracht
Zet je opleiding maar ook jezelf in de spotlights en maak een 'Ivory Icon' voor de tentoonstelling op Meesterlijk!

  • Produceer een Meesterstuk van maximaal 40x40x40 cm
  • Gebruik enkel de kleur 'ivoor' waarbij nuances in goud en zilver zijn toegestaan
  • Inzenden uiterlijk 29 oktober 2015 door de coördinator van je vakopleiding

 

Zet je opleiding maar ook jezelf in de spotlights en maak een 'Ivory Icon' voor de tentoonstelling op Meesterlijk! Laat zien waar je mee bezig bent, raak geïnspireerd door de professionele ontwerpers en vaklieden op Meesterlijk en ga de competitie aan met je medestudenten. 

Over Meesterlijk
Meesterlijk is een drukbezocht, jaarlijks event op de Westergasfabriek in Amsterdam. Hooggekwalificeerde ontwerpers en vaklieden laten hier hun specifieke vaardigheden zien. Meesterlijk versterkt de band tussen goed ontwerp en ambachtelijke technieken en toont de schoonheid van het vakmanschap aan een deskundig en groot, (inter)nationaal publiek.

Net als het kabinet onderkent Meesterlijk dat jongeren die een ambacht tot in de finesses beheersen schaars zijn. Door vergrijzing gaan de meesters die het vak kunnen overdragen de komende tijd met pensioen. Toch heeft de ambachtseconomie tot 2025 ongeveer 485.000 nieuwe gekwalificeerde vakmensen nodig. Meesterlijk wil zijn steentje bijdragen en geeft vakopleidingen en hun studenten de kans om zich te presenteren en te onderscheiden.

Meesterlijk wordt dit jaar gehouden van 27 tot 29 november. Locatie: Westergasfabriek. Meer nieuws volgt!

Inge Bečka - Meesterlijk design & ambacht #design #keramiek #ceramicsWerk van Inge Bečka, een van de exposanten op Meesterlijk 2015. Beeld via meesterlijk.nu.