Bijzondere interieurs met Amazona krijtverf

Stylink.Studio  maandag 23 maart 2015

Laten zien dat krijtverf méér is dan brocante en rustiek wonen - dat was kort gezegd de vraag die we kregen van het ecologische verfmerk Amazona. Met 'lente' als thema gingen Monique Tieleman en Anuschka Odau van Hipaholic aan de slag. Het resultaat zie je hieronder! 

Monique Tieleman

Lente in je huis met Amazona-krijtverf! Monique Tieleman @tantekee // StylinkStudio
Styling & fotografie: Monique Tieleman // Stylink.Studio

Kleurenpalet
Leigrijs, Citron, Chocolat chaud, Rose en verschillende witten... de kleurkaart van Amazona is breed maar niet eindeloos. Dat is een bewuste keuze van het ecologische merk; de gebruikte kleuren gaan jaren mee en zijn niet onderhevig zijn aan trends. Wie een speciale kleur wil kan de kleuren onderling mengen of laten samenstellen door Amazona (vanaf 4 liter). Bijna alles kan, alleen signaalrood en echt zwart niet, omdat de verf wordt samengesteld met puur natuurlijke pigmenten. 

Styling & fotografie: Monique Tieleman @tantekee // Stylink.Studio voor AmazonaNiet dat benauwde; Monique pakte het meteen groot aan. Gebruikte kleuren: Rose en Black Pearl van Amazona Krijtverf.
Styling & fotografie: Monique Tieleman // StylinkStudio

Collage Amazona krijtverf; props van MK Floral. Styling en fotografie: Monique Tieleman @tantekee // StylinkStudio
Oog voor detail. De gele viltvaasjes en de bloemen zijn van MK Floral Design; de waterkan en kopje ´Insect´ zijn van Elke van de Berg via MK Floral Design; kaars "Tallow' is van Ontwerpduo, de gele kruk 'Masterby' is van IKEA. Styling & fotografie: Monique Tieleman // Stylink.Studio 

Voor Monique was het de eerste keer dat ze met Amazona krijtverf werkte. Haar ervaringen zijn positief: "De verf is echt heel makkelijk te verwerken, zelfs voor mij :). Hij hecht supergoed en de dekking is redelijk goed; al heeft de kast twee lagen nodig gehad. Daarentegen was dat echt zo gebeurd en als ik langzamer had gewerkt en iets meer verf had gebruikt was één laag misschien genoeg geweest. Ook licht over donker op de muur heeft wel wat extra nodig. De kleuren komen goed overeen met de kleurenkaart maar het stipje op de pot rose bijvoorbeeld lijkt veel lichter. Dat komt denk ik door de kleine oppervlakte; als je alleen daar naar kijkt dan wordt een muur veel dieper roze dan je verwacht. De kleurenkaart op de site lijkt daarentegen niet op de echte kleuren, maar dat zal wel aan mijn beeldscherm liggen."

Hipaholic

Anuschka Odau van Hipaholic timmert aan de weg met haar kleurrijke, herkenbare stijl waarin vintage vaak een vrolijke hoofdrol speelt.  

@Hipaholic voor Stylink.Studio; muur behandeld met Amazona krijtverf
Een totaal andere sfeer bij Anuschka Odau van Hipaholic. Gebruikte kleur: Vert de Bleu van Amazona krijtverf
Styling & fotografie: Hipaholic // Stylink.Studio

Kleurecht, lichtecht, afwasbaar
De natuurlijke pigmenten in Amazona krijtverf zorgen voor een prachtige kleurintensiteit. De verf verkleurt of vervaagt niet onder invloed van daglicht en droogt volledig egaal op. Bovendien is de verf ademend, onbrandbaar, anti-allergisch en volledig vrij van oplosmiddelen en weekmakers. Prettig voor het leefmilieu in je huis (wat dacht je van de kinderkamers?), en zeker als je ermee gaat werken. 

Styling en fotografie @Hipaholic // StylinkStudio: slaapkamer met Amazona krijtverf
styling & fotografie: Hipaholic // Stylink.Studio

Wanden, meubels, radiatoren... verzin het maar
Amazona krijtverf is niet alleen geschikt voor op de muur (je kunt ook zonder problemen over latex heenverven), maar ook voor hout, glas en metaal. De radiatoren in je kamer - meestal niet de meest aantrekkelijke blikvangers - kun je dus gewoon dezelfde kleur geven als de muren. Even schoonmaken met Amazona Ecoclean en húp, de kwast erover; grondverf is niet nodig.

Radiator geverfd met krijtverf van Amazona. @Hipaholic voor Stylink.Studio
De radiator is geverfd met dezelfde verf als de muur in de Amazona-kleur citron. Styling & fotografie: Hipaholic // Stylink.Studio

Ook voor Hipaholic's Anuscha Odau was het de eerste keer dat ze met deze verf werkte. Haar ervaring: "Ik vond het fijn om met Amazona krijtverf te werken. Het dekt goed, zelf de radiator was goed te verven. Ik heb maar 1 laag nodig gehad. De verf geeft een mooie matte finish en is reukloos."

Gele krijtverf op muur én radiator; styling en fotografie @Hipaholic // Stylink.Studio voor Amazona
styling & fotografie: Hipaholic // Stylink.Studio

Zelf aan de slag?
Amazona krijtverf is overal in het land te koop en ook te bestellen in de webshop. Daar kun je ook de handgeverfde kleurkaart aanvragen. Wil je een specifieke kleur voor je project? Vanaf 4 liter wordt die kleur voor je gemengd; neem daarvoor contact op met Amazona

Foto's gebruiken?
Van beide fotoshoots is nog veel meer beeld beschikbaar, ook in hoge resolutie. Wil je beeld gebruiken voor je magazine of krant, site of blog? Neem dan contact op met Amazona, zij helpen je graag verder. 

Stylink.Studio verzorgt foto- en stylingproducties in opdracht. Meer weten?