3-daagse cursus | Verlichting in de praktijk

NIA Academie  maandag 10 november 2014

Uniek in Nederland! Een toegankelijke cursus op Hbo-niveau met aandacht voor techniek, praktische uitwerking en vormgeving van een verlichtingsplan zonder de commerciële aspecten van lichtadvies uit het oog te verliezen.

> Direct naar de NIA-site voor de cursusinfo en inschrijven

3-daagse cursus | Verlichting in de praktijk
docent Paula Arntzen

Goed lichtadvies is waardevol
Als interieurvormgever of –stylist moet je weten dat een goed lichtadvies veel verder gaat dan wat suggesties voor het armatuurdesign. In jouw lichtvoorstel moet je allerlei aspecten hebben afgewogen: de gebruiker, de functie van de ruimte en de specifieke taken die er worden uitgevoerd. Ook zijn vormgeving, sfeer, ambiance, kosten/budget en technische mogelijkheden van belang. Er is een wel een groot lichtpunt: in de markt is veel vraag naar goed lichtadvies.

3-daagse cursus | Verlichting in de praktijk
bron: o.a. www.eikelenboom.nl

De highlights van deze training
De training wordt gegeven door Paula Arntzen of Ilja Wolters. In de training verwerf je alle benodigde basiskennis van lichtbronnen, armaturen en techniek. Door het samenstellen van professioneel verlichtingsplan voor de markt maak je je alle facetten van een goed doordacht lichtadvies eigen. Het stappenplan dat je binnen deze training doorloopt, leidt je langs het maken van de offerte tot aan het presenteren van jouw verlichtingsplan. Ook brengen de cursisten een bezoek aan een verlichtingsbedrijf.

De deelnemer kan na het volgen van deze training een professioneel lichtplan maken voor particuliere woningen/opdrachtgevers.

Wat leer je in deze cursus?
intake ● maken van een offerte voor een lichtontwerp  ● doorlopen stappenplan verlichtingsplan  ● technische verlichting en decoratieve verlichting  ● kelvin, lumen, candela, lux en ra ● moodboard van verlichting en armaturen  ●  merken identiteit  ● ken je klassiekers ● lichtbronnen en armaturen ● indeling plattegrond voor een verlichtingsplan  ●  het maken van een verlichtingsplan ● mondeling en visueel presenteren

Op dag 3 maken we een inspirerende lesexcursie naar Eikelenboom bij Design Post Amsterdam | Cruquiusweg 111- L, Amsterdam.

3-daagse cursus | Verlichting in de praktijk

Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je het certificaat 'Lichtplan' van de NIA ACADEMIE.

Naar de website van NIA; Meer lezen en inschrijving

Vragen
Heb je nog vragen over deze specialistische training? Neem dan contact op! Dat kan via een mail of met een telefoontje naar studieadviseur René Verhoeven van de NIA ACADEMIE.

W www.niainfo.nl
T 06 - 39 76 99 33

bron: www.eikelenboom.nl