Werkboek RetailTheater: DIY-boek voor winkeliers

CF retailadvies  donderdag 18 september 2014

In drie stappen een plan de campagne voor je winkel

Dit najaar presenteert Carin Frijters haar nieuwe boek 'Werkboek RetailTheater'. Een boek dat volgens Frijters hard nodig is: "70 tot 80% van de aankoopbeslissingen wordt in de winkel zelf genomen. In een tijd dat retail onder druk staat en het retaillandschap razendsnel verandert, liggen juist daar kansen. Tegelijkertijd is het voor veel winkeliers moeilijk om te zien wát er in dagelijkse hectiek dan gedaan moet worden om de klant terugkerend te verrassen en die mogelijkheden te verzilveren."

werkboek-theater

Slimme stappen
Werkboek RetailTheater geeft retailers een krachtig en meteen inzetbaar antwoord. Het boek is onderverdeeld in handige stappen: stap 1 is De Basis, stap 2 Retailstyling, stap 3 is Retailmerchandise en stap 4 is het zorgen voor houvast. Kortom: van inzicht in de doelgroep en hoe klanten zich door een winkel bewegen, gaat de reis via het vertalen van een winkelconcept, het aanbod, de etalage, het eenvoudig prikkelen van de zintuigen met onder andere merchandise en instore communicatie naar een praktisch plan dat stap voor stap wordt uitgelegd.

Het boek is gebaseerd op Frijters' eigen ervaring die ze opdeed met haar bedrijf CF retail en haar nieuwste initiatief, RetailTheater, waarbij ze samen met retailstylisten winkeliers en hun medewerkers advies geeft en helpt om hun concept nog beter te maken en te activeren.

Prikkel de Koopknop
Met Werkboek RetailTheater heeft Carin Frijters een zeer praktisch boek geschreven waar iedere winkeleigenaar- of medewerker zélf direct mee uit de voeten kan. Het is het logische vervolg op haar eerdere handboek Prikkel de Koopknop. De eerste druk (2012) verkocht in no-time uit en ook de tweede druk (2013) vindt gretig aftrek. Binnen verschillende commerciële alsook creatieve opleidingen is het boek ook opgenomen als lesmateriaal.

Het boek verschijnt medio November. Als je het nu bestelt op www.cfretail.nl (ISBN 978-90-819511-2-8) krijg je 2,25 euro korting en kost het boek 20,25 euro incl. BTW en verzendkosten (adviesprijs 22,50 euro).

retailtheater Saks Fifth Avenue New York