Feltgood by Ellen van der Wiel: vernieuwend viltdesign

Feltgood by Ellen van der Wiel  maandag 19 mei 2014

Ellen van der Wiel introduceert een nieuwe merknaam voor haar exclusieve viltdesign: Feltgood by Ellen van der Wiel. De collectie van Feltgood bestaat uit viltschilderijen, kussens en dekens van zelfgeproduceerd vilt en is te zien op de interieurdesignbeurs Design District. Een aantal viltschilderijen is ook te zien op kunstbeurs ARTzaanstad.

the pink wall - Feltgood by Ellen van der Wiel

Strak, helder, kleurrijk en organisch zijn woorden die passen bij het viltdesign van Feltgood by Ellen van der Wiel. Ellen 'schildert met wol', waarbij kleurovergangen, natuurlijke vormen, ritmes en lijnen belangrijke elementen zijn. Kleurnuances en gelaagdheid zorgen voor subtiele verdieping. Het contrast tussen het zachte, ambachtelijk vervaardigde materiaal en de strakke lijnen schept een intrigerend beeld. Ellen van der Wiel heeft een duidelijk eigen handschrift; haar viltgebruik is authentiek en vernieuwend.

kussen uit collectie Feltgood by Ellen van der Wiel
strak én organisch, het handschrift van Feltgood by Ellen van der Wiel

Ellen van der Wiel (Den Haag 1960) is opgeleid aan de Rietveld Academie en Academie Artemis. Ze werkte onder meer als kostuumontwerpster voor film & tv en als interieurstyliste voor VT Wonen, HEMA en IKEA voordat ze in 2008 zelf producten ging ontwerpen en maken, met kleur als uitgangspunt en zelf geproduceerd vilt als materiaal. Haar inspiratiebronnen zijn Japanse vormgeving en de 'mid-century modern' stijlperiode.

Design District is geopend van 21 t/m 23 mei; ARTzaanstad van 21 t/m 25 mei. Beide beurzen vinden plaats op het Hembrugterrein in Zaanstad.

Meer informatie: www.feltgood.nl.

viltschilderij schub - feltgood by Ellen van der Wiel