Food Film Festival – 9-11 mei in Amsterdam

Eline Maas  dinsdag 15 april 2014

Dit jaar komt het Food Film Festival weer met de lekkerste workshops, de mooiste films en de tofste events op de proppen. Op 9, 10 en 11 mei kun je films bekijken, eten in het restaurant of bij de verschillende food trucks, workshops bijwonen en events bezoeken. Speciale aandacht is er dit jaar voor Global Cuisines, van Zweeds smörrebröd tot Surinaamse Roti. Diverse gastronomische kopstukken bezoeken het FFF, onder wie Ben Reade van Nordic Food Lab en smaakprofessor Peter Klosse.

food-film2

Films
Het Food Film Festival biedt korte films, speelfilms en documentaires. De grote wens van het FFF is dit jaar uitgekomen, een eigen competitie onder de food films. FFF reikt drie prijzen uit.

42

Food
Eten is waar het om draait tijdens het Food Film Festival! Met een eigen restaurant, verschillende food trucks, food & film combitickets en een ambachtelijke markt is er genoeg aanwezig om je honger te stillen. Chef-kok Joris Bijdendijk, die afgelopen jaar zijn eerste Michelin ster binnenhaalde bij restaurant Bridges, kookt de sterren van de hemel op het FFF. Het FFF-restaurant werkt volgens de principes van Slow Food, wat betekent dat het eten good, clean en fair is.

food

Workshops
Leuker dan kijken naar en praten over eten, is zelf aan de slag gaan met eten. Dit jaar zijn er weer bijzondere workshops georganiseerd waar je les krijgt van getalenteerde chefs en ambachtslieden uit binnen- en buitenland. De drie verschillende workshops dit jaar zijn Proeven, Kijken, en Koken.

workshops

Events
Het FFF organiseert debatten, liveshows en zelfs een pubquiz. De events bieden de mogelijkheid om mee te praten over belangrijke thema's met betrekking tot voedsel, of om te horen wat experts ervan denken. Gelukkig kun je tijdens het Food Film Festival ook gewoon lekker uit je dak gaan op verschillende feesten.

workshops koken

Food Film Festival

  • 9 t/m 11 mei 2014
  • locatie: Westergasfabriek, Amsterdam
  • Het volledige programma is te vinden op de website: www.foodfilmfestival.nl

De kaartverkoop van de tickets voor films, workshops en feesten start op 12 april om 11.00. Wees er snel bij want met name de workshops zijn elk jaar snel uitverkocht.

food-film1

 afbeeldingen via www.foodfilmfestival.nl


Eline Maas studeert International Lifestyle Studies aan Fontys Hogescholen. Ze is geïnteresseerd in trends en gek op interieur, architectuur en mode. Ze is nieuwsgierig naar de wereld om zich heen en de kleur zwart is de rode draad in alles wat ze doet. Eline loopt in de periode maart-juli 2014 stage bij Craftscurator en Stylink. Eline op Linkedin