Het beest was los op de Kleine Fabriek

Bijkiki  donderdag 23 januari 2014

Wat ik altijd zo jammer vind van een vakbeurs als de Kleine Fabriek is dat je nog een jaar moet wachten totdat je alle nieuwe mode en accessoires kunt kopen... Want ondanks dat er geen super grote vernieuwing in trends te zien was, werd ik toch wel weer hebberig in de stands van een aantal mooie merken! Gelukkig kon je wel direct shoppen (treasure hunting) in één van de pop-up shops op de Kleine Fabriek. Zo was er de 'Bookstore Helden & Boeven', 'Like Stationary Store', 'IJM STORE' van stylist Frank Visser en de 'HTNK StoryStore' met collecties van startende labels, waaronder mijn kindermerk 'In de dop'.

Zoals ik al aangaf waren er niet zoveel grote verrassingen op het gebied van trends zichtbaar. Wel opvallend was het aantal beesten. Ik was begonnen met tellen maar raakte de tel kwijt. Tijgers, leeuwen, vosjes... bijna iedere collectie had minimaal 1 item met een dier.

01 beestBeestachtig mooi van Majestic AthleticMolo, Maison IndigoBlue SevenMausbirdTumble 'N Dry, Lion of LeisureIn de dopWild 

Maar ook animal skin prints waren goed vertegenwoordigd!

02 Animal skinMix van animal skin bij Little Pieces, Dollie pop van Suussies 

De opvallendste stand (met beest) was van één van de fashion nieuwkomers: Oneted, met fijne basics in een duidelijk kleurenpalet.

03 Stand met beestOneted, voor het stoerste jongetje of meisje van de klas

Ook waren er nog steeds veel fake-fur jasjes en items met fake-fur details.

04 Fake-furKleurrijke fake-fur jas van Kidz Art

Het kleurenpalet voor de winter bevat veel prachtige donkere tinten en warme tinten zoals karamel, die met elkaar worden gecombineerd tot een spannend geheel.

05 KleurpaletSweat pants met karamel camouflageprint van Tumble 'N Dry, Blauw tinten met wijnrood bij Blue Seven

Eén van mijn persoonlijke highlights op de Kleine Fabriek was de 3D Print Shop '&', gerund door Elwin & Nynke, met prachtige vaasjes om hebberig van te worden!

3D printer3D printer in actie: & Designshop

Ook uniek was de mogelijkheid om een klein portret te laten maken door cartoonist Elsa Dray-Farges, bekend van haar papier-mâché illustraties en, jawel hoor... dierenkoppen...

07 PortretElsa Dray-Farges maakte een portret van Anne-Claire Petit 

En mocht je na het lezen van dit kleine verslag nog niet precies weten hoe het nou zit met de kindermode voor volgend jaar winter...

08 WijsheidWijsheid op een poster van Uitgeverij Snor


Kiki Poulisse (Bij Kiki) is werkzaam als Concept Stylist / Ontwerper. Ook is zij eigenaar van kindermerk 'In de dop'.

Kiki op Stylink: www.stylink.nl/bijkiki
Website: www.indedop.nl