Vakopleiding Binnenhuisontwerpen 1

NIA Academie  dinsdag 17 maart 2015

Wil jij interieurontwerper worden? NIA ACADEMIE verzorgt een gedegen Basis Vakopleiding Binnenhuisontwerper 1 (Hbo-niveau). Op verschillende locaties in Nederland, met docenten uit de praktijk en met lessen die aansluiten op de markt.

Vakopleiding Binnenhuisontwerpen 1
Curisten tijdens de les

Voor wie?
De Vakopleiding Binnenhuisontwerper  is voor iedereen die als interieurstylist of interieurontwerper werkzaam is of wil zijn. In deze cursus ontwikkel je teken- en ontwerpvaardigheden die je moet beheersen als je wilt slagen in de interieurbranche.

Ons motto EEN LEVEN LANG LEREN
Na deze basisopleiding kun je doorstromen naar onze specialisatiecursussen op Hbo-niveau. Daarmee kun je je verder scholen en verdiepen in het boeiende en beweeglijke interieurvak. Het is ook mogelijk om te starten met de module 'Interieurstyling' die aansluit op deze opleiding. Zo leer je alles wat voor jou het belangrijkst is en wat het best bij je wensen en talenten aansluit.

Vakopleiding Binnenhuisontwerpen 1
Curisten tijdens de les

10% korting
Om dit nog aantrekkelijker te maken krijg je bij de Vakopleiding Binnenhuisontwerper 1 of Interieurstyling een jaar lang 10% korting* op aanvullende specialisatiecursussen van 3 dagen bij NIA ACADEMIE.

Eindopdracht

De laatste 4 lessen werk je o.a. aan een eindopdracht. Deze opdracht is ook zeer geschikt als portfolio-opdracht, zodat je potentiële klanten kunt gaan overtuigen van jouw ontwerpkwaliteiten.

Inclusief examen
Na het afronden van deze basismodule Binnenhuisontwerpen 1 kun je doorstromen naar Binnenhuisontwerpen 2 en na het afronden van de eindopdracht kun je je NIA ACADEMIE diploma halen. Na de cursus organiseren we een speciale dag waarop je je eindopdracht kunt verdedigen tegenover twee gecommitteerden uit de praktijk. Bij het behalen van een voldoende beoordeling ben jij geslaagd voor dit examen en kun jij je diploma in ontvangst nemen.

Vakopleiding Binnenhuisontwerpen 1
Bron: Atelier Biagetti

Heb je na de cursus Binnenhuisontwerpen 1 behoefte aan verdieping en uitbreiding van je vakkennis? Je kunt je dan inschrijven voor de cursus Interieurstyling of één van onze andere 14 specialisatiecursussen.

In het kort de verschillen.
Vakopleiding Binnenhuisontwerper 1: plattegronden tekenen en indelen, zijaanzichten, perspectieftekenen, concept, basis moodboards, basis verlichting, harde materialen.

Vakopleiding Interieurstyling: kunst, architectuur en designgeschiedenis, interieurstyling, moodboard en visuele communicatie, kleuradviseur en interieurtextiel.

Vakopleiding Binnenhuisontwerper 2:
verdieping in ontwerpen, perspectieftekenen, maquettes, meubelontwerpen en computertekenen d.m.v. SketchUp en gratis examen.

Vakopleiding Binnenhuisontwerpen 1
Bron: Atelier Biagetti

Wat leer in de Vakopleiding Binnenhuisontwerper 1?
TEKENEN
• tekenmateriaal en het opzetten van een tekening
• schaal en plattegronden
• perspectieftekenen
• toepassen van kleur d.m.v. markerstiften
• functie vlekkenplan
• looproutes, zichtlijnen en verhoudingen
• indelen van woonkamer, badkamer, keuken en slaapkamer

CONCEPT
• ideevorming en moodboard

BOUWKUNDIGE ONDERDELEN
• vloeren, wanden, trappen, deuren en haarden

KLEUR
• kleurentheorie, kleurtoepassing, kleureffecten in een ruimte

VERLICHTING
• verlichtings moodboard en lichtplan

ALGEMENE VAKKENNIS
• materialen, merken, designklassiekers

Vakopleiding Binnenhuisontwerpen 1
Curisten tijdens de les

Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je het certificaat  Binnenhuisontwerper van de NIA ACADEMIE.

Ga direct naar de cursuspagina Binnenhuisontwerpen 1

Vragen?

Heb je nog vragen over de Vakopleiding Binnenhuisontwerper 1? Bel of mail onze studieadviseur René Verhoeven van de NIA ACADEMIE.


06  39 76 99 33
www.niainfo.nl