Cursus Ondernemen van Perk Interieuropleidingen

Perk Interieuropleidingen  maandag 07 oktober 2013

De kunst om je toekomst vorm te geven

Perk Interieuropleidingen geeft vanaf 31 oktober a.s. een cursus van 5 avonden over ondernemen met een creatief beroep. Om je toekomst als stylist of ontwerper vorm te geven is het slim om meer te weten over ondernemen en inzicht te krijgen in jezelf als ondernemer in jouw vakgebied.

Doel:
Na deze vijf avonden weet je hoe je het gaat aanpakken om jezelf als ondernemer neer te zetten. Je hebt kennis opgedaan over de belangrijkste zaken waar je als ondernemer mee te maken hebt.
 Belangrijker: je begrijpt hoe je datgene waar je het beste in bent als stylist of vormgever (en wat je meestal dus ook het liefste doet) kunt vertalen naar de markt. Je hebt inzicht in welke doelgroep bij jou past en hoe je die het beste kan benaderen.

perk5

Hoe:
De avonden zijn een mix van: kennisoverdracht, oefeningen, luisteren, nadenken, praten, feedback geven en ontvangen. Tussendoor doe je opdrachten thuis. Deze worden uitgelegd en op papier meegegeven.

Inhoud:
We gaan praktisch aan het werk met het thema: "Wat heb je te bieden? Welke klant past daar het beste bij?"

Om je effectief op de markt te begeven is het nodig dat je goed weet waar je het beste in bent en waarin je je kan onderscheiden van andere aanbieders. In dat plaatje past de klant die het meeste behoefte heeft aan waar jij je in onderscheidt.

Binnen dit thema werken we met werkstukken (maquettes, foto's) die je in je opleiding hebt gemaakt en met een concept-folder als middel om jezelf te presenteren. Dat laatste vooral om scherp te krijgen wat je boodschap is en welke taal en beelden je daar bij gebruikt.

Verder gaan we via zelfstudie, kennisoverdracht en vragen stellen in op:

  • wat is ondernemen eigenlijk?
  • ondernemerskwaliteiten en valkuilen
  • beperkt iets over financiën en belasting
  • beknopt: wat is een ondernemingsplan en wat is de functie? 


Een training is het meest zinvol als die goed aansluit op de deelnemers. Het programma is daarom enigszins flexibel. 

perk7
Ondernemen is investeren
Het rendement van deze training hangt rechtstreeks af van je eigen inzet. Hoe meer je er zelf instopt hoe meer je er uithaalt!

Deelnemers van vorig jaar over deze training
Deze training heeft me geleerd om:
"Met andere ogen naar mijzelf en mijn werk kijken, oftewel: Waar ligt mijn kracht? Én dat jouw persoonlijkheid, levenservaring en eventuele (andere) vooropleidingen jou als stylist en ondernemer vormen en onderscheiden van anderen. Je moet alleen weten hoe je deze sterke kwaliteiten benadrukt."


Wat vond je positief aan de training:
"Het feit dat je vak (interieurstylist en/of vormgever) ook meegenomen wordt om als ondernemer aan de slag te gaan. Persoonlijke aandacht. Het doorgronden en naar boven krijgen van ieders passie in het vak en daar op te richten."

De trainer
Ik ben Wim Korsten, mijn bedrijf heet "Het Ontwikkelbedrijf" en ik verzorg deze training. Ik ben gespecialiseerd in het trainen, coachen en adviseren van startende en kleine ondernemers en doe dat sinds 1988 als zelfstandige. 
Ik heb o.a. het boek "Ik werk voor mezelf" geschreven, dat over ondernemen gaat. Daarnaast ben ik op dit moment 3e jaars student vormgeving bij Perk. Ondernemen heeft naar mijn idee alles te maken met de ambitie om je leven zelf vorm te geven. Ik heb veel zin om in de volgende fase van mijn werkleven een verschuiving naar ontwerper te realiseren.

Ik-werk-voor-mezelf

Praktisch