World Food Festival

redactie  dinsdag 27 augustus 2013

Van stadsboer tot voedsel van de toekomst; wat de stad schaft!

Het World Food Festival presenteert van 18 september t/m 27 oktober 2013 de Rotterdamse wereldkeuken. 'Food' is actueler dan ooit en Rotterdam kookt over van de initiatieven. Ruim vijf weken lang laten horeca, voedselproducenten, wetenschappers en topchefs zien, horen en proeven wat de stad schaft. Grote en kleine events, markten, proeverijen, workshops, interactieve tentoonstellingen, stadsroutes en excursies bieden een kijkje in de gehele voedselketen. Het festival spreidt zich uit over de hele stad en de haven.

world-food-festival3

Food for thought
Het programma gaat in op culinaire trends en de nieuwste ontwikkelingen in de voedselindustrie, heeft aandacht voor wereldvoedselvraagstukken, de invloed van voeding op de gezondheid en lokale initiatieven op het gebied van duurzame voedselproductie.

world-food-festival4

Innovatie en design in het Future Food House
Het Future Food House in het Museumpark is het kloppend hart van het festival en biedt een blik op de toekomst van voedsel, culinaire trends en ontwikkelingen. 'Eet-ontwerper' Marije Vogelzang is curator van het Future Food House en samensteller van een interactieve tentoonstelling met binnen- en buitenlandse fooddesigners en wetenschappers. 3D printen met insectenmeel, een In Vitro Meat Bar, voedsel dat je kunt inademen - zodat je wel de smaaksensatie ervaart, maar niet de calorieën binnen krijgt. Eten we in de toekomst nog een lapje vlees of gaan we massaal over op labvlees of faked meat? Kortom: wat eten we in de toekomst?

world-food-festival7Marije Vogelzang - lees meer over haar in ons eerdere blog

Lokale producten
Evenementen als het Rotterdamse Oogstfestival en de speciale food-editie van de Swan Market laten bezoekers van het World Food Festival kennismaken met lokale producten die 'om de hoek' worden geproduceerd. Het nieuwe festival Rotterdamse Kost, van 3 t/m 5 oktober, is een eerbetoon aan Rotterdamse horeca-klassiekers. Met, in de hoofdrol: de beste bal van de stad, de mini-Kapsalon, de McJenny en vele andere hoogtepunten uit het snackrepertoire.

world-food-festival6

world-food-festival8

Expedities en pop-up restaurants
Vijftien verschillende expedities bieden een kijkje in de keuken bij de meest bijzondere Rotterdamse bedrijven uit de foodsector. Speciaal voor zoetekauwen is er een bezoek aan een chocoladefabriek. Ook duiken in de hele stad pop-up restaurants op. En naast het uitgebreide hoofdprogramma zijn er nog tientallen kleine foodevenementen zoals markten, proeverijen, workshops en tentoonstellingen. Rotterdamse winkels, restaurants, cafés en hotels doen elk op geheel eigen wijze mee met een exclusief World Food Festival-aanbod.

world-food-festival9

www.worldfoodfestival.nl
data: 10 t/m 13 oktober
locatie: Rotterdam, door de hele stad
hoofdlocaties: Museumpark, bouwplaats Markthal, de haven, het gebied rond de Hofbogen en het Schieblock

world-food-festival5

afbeeldingen via www.worldfoodfestival.nl

Food lovers: opgelet!
Woensdag 18 september a.s. organiseert Stylink een ontdekkingstocht langs nieuwe retail- en horecaconcepten in Breda. Het wordt letterlijk en figuurlijk een zinnenprikkelende rondgang waarbij we vernieuwende concepten, pure smaken én de historische binnenstad zullen zien, voelen, proeven en ruiken. Lees meer en meld je aan!