Workshop eigentijds boro textiel; sashiko, sakiori en jeans laseren in Amsterdam, 29 juni 2014

Textielfabrique  vrijdag 18 april 2014

Eigentijds Boro Textiel

Sashiko is een Japanse reparatie / re-cycle techniek uit de 17e eeuw. Deze platte stiktechniek is ontwikkeld vanuit de Japanse arbeidersklasse in de 17e eeuw. De techniek is ontwikkeld om kleding en textiel te beschermen of te herstellen. Door het aanbrengen van extra lappen en veel steken wordt de stof steviger en warmer. Textiel gemaakt met deze techniek wordt Boro textiel genoemd. We kombineren in deze workshop oude Japanse technieken met moderne laser techniek.

Maak eigentijds Boro textiel met Sashiko borduur techniek/ miniweave en laser technieken.

Zondag 29 juni 2014, van 12.00 uur tm 17.30 uur, iFabrica. Gedempt Hamerkanaal 139 1021 KP Amsterdam

In deze workshop ga je aan de slag met 2 duurzame klassieke Japanse technieken (Sashiko & Sakiori) en een modere techniek (jeans laseren). Meer inspiratie materiaal kan je vinden op onze Pinterest pagina.

Sashiko is een klassiek Japanse (reparatie) techniek. Sakiori is het weven met oude vodden. Laseren is een moderne techniek waar bij je door middel van een lcihtstraal je stof kan bewerken. Op de blog van Textielfabrique staat meer informatie over deze technieken.

Sakiori, Sashiko & Laseren; 

Dag programma:

12-12.30 Welkom, koffie en uitleg programma 

12.30 Uitleg Sashiko borduren

13.00- 13.30 lunch

13.30 sashiko borduren

14.30 sakiori weaving

15.00 uitleg laseren 

15.   - 17.00 laseren

16.00- 17.30 verder werken aan het uitwerken combineren van de technieken

De workshop is inclusief alle materialen. De workshop is voor maximaal 10 personen. Als er meer aanmeldingen zijn wordt er een extra datum gepland. Inschrijving is definitief na betaling. Als er minder dan 6 inschrijvingen zijn wordt de workshop een week van te voren gecanceled. Zijn er teveel inschrijvingen dan wordt er een nieuwe datum gepland voor een 2e workshop.

Meer informatie over de technieken is te vinden op de blog.

Reservering is verplicht en kan doormiddel van het afrekenen van de workshop. 

Voor meer informatie of het doorgeven van de datum: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

 

Workshop eigentijds boro textiel; sashiko, sakiori en jeans ...
Voorbeelden uit de workshop

Heb je geen tijd om naar de workshop te komen? dan kan je ook aan de slag met het Sashiko DIY pakket wat door Textielfabrique is ontwilkkeld. De pakketjes, Sashiko garen en naalden kan je allemaal hier vinden. 

Workshop eigentijds boro textiel; sashiko, sakiori en jeans ...