KleurCafé over Indigo

donderdag 31 januari in Centraal Museum Utrecht

redactie  maandag 14 januari 2013

Op dit moment is in het Centraal Museum de tentoonstelling Blue Jeans te zien, een geweldige gelegenheid voor een KleurCafé over indigo - een coproductie van Stichting Kleurenvisie en het Centraal Museum. Een blauw georiënteerd programma, met sprekers uit de wetenschap, verfindustrie en kunsthistorie.

beeld kleurcafe

De tentoonstelling BLUE JEANS in het Centraal Museum vormde de aanleiding om wetenschappelijk onderzoeker, Jenny Balfour-Paul (UK) uit te nodigen voor een lezing over haar jarenlange research naar INDIGO. Met een blauwtoon als kleur van het jaar, vertelt Marieke van der Bruggen, colour designer ons over de kleurenTRENDs voor 2013 en neemt conservator Ninke Bloemberg ons mee in haar ontdekkingen op de route naar de bijzondere mode-tentoonstelling met denim en indigo als hoofdingrediënten.

Indigo, een kleur in transformatie vanaf de Egyptenaren tot aan ‘green’ jeans

  • 31 januari, 14.45 - 17.45 uur
  • locatie: Centraal Museum, Utrecht
  • toegang 27,50

Een uniek en interessant KleurCafé met verschillende lezingen en presentaties, met o.a. wetenschappelijk onderzoekster Jenny Balfour-Paul auteur van het boek 'Indigo, Egyptian Mummies to Blue Jeans', die speciaal voor dit KleurCafé naar Nederland komt. Meer informatie over het programma vind je op de website van kleurenvisie; je kunt je daar ook aanmelden voor het KleurCafé: www.kleurenvisie.nl