Ambacht, Productontwikkeling, Textiel

Textielfabrique

duurzame stoffen garens en textiele technieken

Textielfabrique.nl: duurzame stoffen, garens en textiele techniek
Wees welkom in onze webshop vol met mooie, modieuze designstoffen: Textielfabrique.nl. Onze stoffen en garens zijn geselecteerd op een duurzame productie. Alle katoen is biologisch (GOTS gecertificeerd), we hebben mooie wollen stof van schapen uit het groene hart en veel mooie ongeverfde en geverfde wollen en zijden en linnen stoffen.

De collectie stoffen en garens
Maak je eigen eco-bedlinnen, kussens, zomerjurken en jassen. Textielfabrique.nl heeft een mooie collectie kleurige bio jerseys, jeans- en canvasstoffen. Daarnaast vind je er wilde zijde en plantaardig geverfde poplins. We verkopen ook garens. Je kunt bij ons terecht voor wol, zijde, kasjmier en alpacamixen in allerlei prachtige kleuren. Textielfabrique.nl heeft modieuze eco- en fairtrade-garens van BC Garn, Atelier Zitron, Manos del Uruguay èn - als enige in Europa! - de luxe handgeverfde garens van Anzula. Ook verkopen we lokaal geproduceerde (handgesponnen) wol! Kan je iets niet vinden? vraag het gerust.

Verantwoord geproduceerde textiel
Textielfabrique verzamelt informatie over de (duurzame) productie van garens en stoffen. Deze informatie vind je in onze "lexicon duurzaamheid

Workshops en pop-up stores
Naast stoffen en garens biedt Textielfabrique.nl veel vakkennis op het gebied van techniek, productie en materiaal. Binnen de workshops leer je meer over duurzame technieken die je kunt gebruiken voor het vormgeven van je eigen garderobe. Ook leer je iets over de cultureel historische achtergrond van een bepaalde techniek. We geven workshops natuurlijk verven, Sashiko, Indigo, weven, breien en ontwerpen. Wil je ons actuele aanbod van workshops volgen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Het hele jaar door zijn er verschillende workshops in Haarlem, Leiden, Amsterdam en Rotterdam. Kijk op onze website voor de actuele workshops. De workshops zijn op locatie en op aanvraag.

 

Mail:
Telefoon: 06-24214029
Vestigingsplaats: Rotterdam
Regio's: Internationaal, Midden
Klanten: Particulier, Zakelijk
duurzaam, stoffen, garens, textiel, design
Werkervaring: meer dan 10 jaar