Conceptontwikkeling, Productontwikkeling, Textiel

STRIKKS

knitwear designstudio, researchlab, breicursussen

STRIKKS:designer knits is een designstudio en een label voor gebreid design. Wij zijn een lab om alle mogelijkheden van de breitechniek te ontdekken en tot uiting te laten komen in onze producten.

Wij ontwikkelen totaalcollecties die niet afhankelijk zijn van trends en seizoenen, maar producten die je bij je dagelijkse bezigheden helpen en het eigenlijk véél leuker maken. Bovendien worden ze op een eerlijke en open manier geproduceerd in kleine oplages. Alle experimenten worden eerst door ons zelf ontwikkeld, waarna ze óf industrieel gebreid worden, óf in onze studio in Maastricht.

TOTAALBEELD
STRIKKS werkt aan een collectie die voortdurend aangevuld wordt. Het is een totaalbeeld van interieur, mode en mode-accessoires, die samen 1 collectie vormen. In onze ontwerpen schuilt een duidelijk herkenbaar handschrift dat bestaat uit een fascinatie voor contrasterende materialen en garens, uitgebalanceerde technieken en subtiel kleurgebruik, maar zeker ook net dat beetje overredingskracht waarom breien een techniek is die overal om je heen toegepast kan worden. Onze collectie bestaat o.a. uit kussens, dekens, shawls, truien en wordt ieder jaar met meerdere producten aangevuld.

RESEARCH LAB
Wij ontwikkelen onze producten op onze eigen breimachines, in onze studio in Maastricht. Dit doen we zodat we het experiment echt toe kunnen laten. Ook werken we graag samen met andere ontwerpers, architecten en bedrijven. In dit geval bedenken we nieuwe producten, (nieuwe) toevoegingen of aanpassingen aan bestaande productlijnen en/of collecties.

BREICURSUSSEN
Daarnaast geven we graag onze kennis door aan beginnende breiers. Je kunt bij ons leren breien op de breimachine aan de hand van beginnerscursussen of techniekcursussen voor de iets gevorderde breiliefhebbers. 

Mail:
Telefoon: 06-23551063 / 06-13991368
Vestigingsplaats: Maastricht
Regio's: Internationaal,
Klanten: Particulier, Zakelijk
Werkervaring: tot 5 jaar