Dessin, Grafische vormgeving, Illustratie

Textilice: cursussen dessinontwerp, technisch modetekenen en digital textile design

Textilice geeft cursussen dessinontwerp, technisch modetekenen en digital textile design voor mensen met interesse in mode, grafisch ontwerp, textielontwerpen of interieur en die geïnteresseerd zijn in een plekje op de creatieve arbeidsmarkt of zoeken naar een specialisatie in hun huidige creatieve beroep.

Cursus dessinontwerpen / print design met Adobe Illustrator 
In deze cursus leer je hoe je dessins moet maken met Adobe Illustrator en geeft je ook inzicht in het beroep dessinontwerper en hoe je je als freelance designer op de markt kunt zetten. Aan het eind van de cursus kun je commercieel ontwerpen voor de branches: mode, interieur en stationery. Ook heb je een aantal verkoopbare ontwerpen vervaardigd.

7 zaterdagen van 10 tot 15 uur
startdatum: 16 september
locatie: Maastricht
inschrijven kan via de website Textilice

Digitaal print design met Adobe Photoshop
Leer fotografische dessins (all-over prints) te ontwikkelen met Adobe Photoshop. Aan het einde van de lessen kun je werken met Adobe Photoshop en heb je enkele commerciёle dessins gemaakt voor de branches mode, interieur en/of stationery. 

  • 6 zaterdagen van 9:30 tot 14: 30 uur
    startdatum: 31 oktober
    locatie: Maastricht
    kosten: € 395 (inclusief btw)
    inschrijven via de website van Textilice

Cursus Textielontwerpen
Gedurende 20 lessen leer je diverse textieltechnieken. Door middel van experimenten maak je ontwerpen voor je eigen producten.

Textielworkshop Fusing: stoffen en weefsels van plastic
Textilice presenteert: Fusing! Een workshop waarin je textiel en weefsels maakt door plastic te upcyclen en te combineren met stof. Een dag om uitgebreid te experimenteren en je resultaten tot een product verwerken!

Textielworkshop Transfer Dyes / sublimatie
Sublimatie is dankzij de transfer dyes één van de meest veelzijdige textieltechnieken. Werk fotografisch, gelaagd, illustratief; alles is mogelijk!

Privélessen
Privéles is geschikt voor mensen met interesse in mode, grafisch ontwerp, textielontwerpen of interieur en die geïnteresseerd zijn in een plekje op de creatieve arbeidsmarkt of zoeken naar een specialisatie in hun huidige creatieve beroep. Je kunt zelf bepalen hoeveel uur en hoeveel lessen je nodig denkt te hebben, en aangeven welke onderwerpen je wenst te behandelen. Meer informatie

Mail:
Telefoon: 0615642825
Vestigingsplaats: Maastricht
Leslocatie(s): Maastricht
Trainingen op maat:
Niveau: Nvt