Dessin, Grafische vormgeving, Illustratie

Textilice: cursussen dessinontwerp, technisch modetekenen en digital textile design

Textilice geeft cursussen dessinontwerp, technisch modetekenen en digital textile design voor mensen met interesse in mode, grafisch ontwerp, textielontwerpen of interieur en die geïnteresseerd zijn in een plekje op de creatieve arbeidsmarkt of zoeken naar een specialisatie in hun huidige creatieve beroep.

 • Cursus dessinontwerpen en een ontwerppraktijk opzetten
  Het ontwerpen van dessins is een specialisatie. Deze cursus leert je niet alleen hoe je dessins moet maken met Adobe Illustrator, maar geeft je ook inzicht in het beroep dessinontwerper en hoe je je als freelance designer op de markt kunt zetten. Aan het eind van de cursus kun je commercieel ontwerpen voor de branches: mode, interieur en stationery. Ook heb je een aantal verkoopbare ontwerpen vervaardigd.

  startdata:
  11 februari 2017: 7 zaterdagen van 10.00 – 15.00 uur
  9 mei 2017: 7 dinsdagen van 09.30 - 14.30
  kosten: €395,- (incl. BTW)
  locatie: Maastricht
  inschrijven kan via de website Textilice

 • Textielworkshop Fusing: stoffen en weefsels van plastic
  Textilice presenteert: Fusing! Een workshop waarin je textiel en weefsels maakt door plastic te upcyclen en te combineren met stof. Een dag om uitgebreid te experimenteren en je resultaten tot een product verwerken!

  datum: vrijdag 24 maart 2017 van 10.00-15.00 uur
  locatie: President Rooseveltlaan 213, Maastricht. Goed bereikbaar vanaf snelweg en op loopafstand van het Centraal Station
  kosten: €69,50 incl. BTW
  meld je aan via de website

 • Cursus technisch modetekenen met Adobe Illustrator
  Leer hoe je met Adobe Illustrator technische tekeningen (platte tekeningen) maakt voor de mode-industrie. Naast de toepassingen met Adobe Illustrator maak je ook kennis met de vakterminologie in Nederlands en Engels en doe je kennis op over naadsymbolen, artworks, labeling, size specs, werken met leveranciers en meer. Je leert complete en werkbare tekeningen te maken die klaar zijn voor gebruik in de mode-industrie.

  De cursus vindt plaats op 5 vrijdagen van 10.00 - 15.00 uur
  startdata: nog niet bekend
  kosten: €330,- (incl. BTW)
  locatie: Maastricht
  inschrijven kan via de website

 • Cursus digital textile design met Adobe Photoshop
  Het ontwerpen van een dessin (all-over print) is een specialisatie. Deze cursus leert je hoe je (fotografische) dessins maakt met Adobe Photoshop, geschikt voor digitale druk voor op o.a. textiel. Aan het einde van de lessen kun je werken met Adobe Photoshop, heb je enkele commerciёle dessins gemaakt voor de branches mode, interieur, of stationery en ken je de technische vereisten en toepassingen in Adobe Photoshop.

  De cursus vindt plaats op 6 zaterdagen van 10.00 - 15.00
  startdata: 6 mei 2017
  kosten: €335,- (incl. BTW)
  locatie: Maastricht
  inschrijven kan via de website

 • Privélessen
  Privéles is geschikt voor mensen met interesse in mode, grafisch ontwerp, textielontwerpen of interieur en die geïnteresseerd zijn in een plekje op de creatieve arbeidsmarkt of zoeken naar een specialisatie in hun huidige creatieve beroep. Je kunt zelf bepalen hoeveel uur en hoeveel lessen je nodig denkt te hebben, en aangeven welke onderwerpen je wenst te behandelen. Meer informatie

 

Mail:
Telefoon: 0615642825
Vestigingsplaats: Maastricht
Leslocatie(s): Maastricht
Trainingen op maat:
Niveau: Nvt