Inspirerende retail in Rotterdam

redactie  woensdag 14 september 2011

Op welke manier vestig je vandaag de dag de aandacht op je als retailer in een wereld die steeds meer laat zien van hetzelfde? Een wereld waar 24/7 datgene verkrijgbaar is wat je wenst? Carin Frijters van CF retail en Femke Cuijpers van Creatieve Kwesties gingen onlangs samen met ruim 25 stylistes van vakvereniging CRISP tijdens een Retail Inspiratie Tour op onderzoek uit in Rotterdam.

“De keuze voor Rotterdam was snel gemaakt,” aldus retailexpert Carin Frijters. “Rotterdam is namelijk niet alleen jong van geest, eigenzinnig en creatief maar kent ook vooruitstrevende architectuur en vooral nieuwe vormen van kleinschalig retail ondernemerschap.

 

Dat blijkt bijvoorbeeld in de wijk Rondom het Zwaanshals waar jonge ondernemers op haast organische manier aan de slag zijn gegaan met hun winkel. Zij laten zien welke kracht eruit gaat van een assortiment dat bestaat uit zelfgemaakte of bewerkte producten in combinatie met een geheel eigen selectie van producten. Geen lange beslislijnen waar veel landelijke retailers mee te kampen hebben maar een ‘neus’ voor het ontwerp, de uniciteit van het product en veelal het juiste marktmoment. Deze ‘verse’ ondernemers zijn als geen ander in staat om het product de ‘HERO’ te laten zijn waardoor de daadwerkelijke winkelomgeving en de locatie naar de achtergrond verdwijnt.

„De Turkse bakker en de Marokkaanse traiteur mogen niet weg uit het winkelgebied. Het gaat juist om een goede mix van design, food en fashion die Zwaanshals in Rotterdam zo uniek moet maken,” zegt Elwin, sinds twee maanden ondernemer van &Designshop in het Zwaanshals

 

Aandacht voor het product, aandacht voor de attractiviteit van de winkel in combinatie met de passie en de energie die de vaak jonge, creatieve ondernemers in dit deel van Rotterdam zorgt voor veel inspiratie. In onderstaand filmpje een verslag van deze speciale Retail Inspiratie Tour. Enjoy!

Meer inspirerend Rotterdam

 De Retail Inspiratie Tour was een co-productie van  Carin Frijters en Femke Cuijpers.