Interieur en retail: Tour de Amsterdam!

redactie  maandag 28 oktober 2013

De nieuwe hotspots in de hoofdstad

Gerecycled, duurzaam, vintage, etnisch, kleuren, prints, rustiek, industrieel, vakmanschap; enkele steekwoorden die tijdens de Stylink interieurtour van toepassing zijn. Met een groep interieur- en retailprofessionals bezoeken we 12 december aanstaande een aantal nieuwe, inspirerende winkelconcepten in Amsterdam; upcoming spots die nog niet iedereen kent. Leer van de verhalen van winkeleigenaren en de straatmanager van de Rozengracht, leg nieuwe contacten en praat bij met oude bekenden. Heel veel inspiratie in één middag! Ga je mee?

logo-tour

Programma in het kort:

 • 13.00: Verzamelen bij Harvest & Company
 • 14.00: Wandelen richting Rozengracht
 • 14.30: Bezoek aan Raw Materials
 • 15.00: Aan het woord: winkelstraatmanager Wendy Masselink over de Rozengracht als upcoming winkelstraat
 • 15.30: Bezoek aan Hutspot #2
 • 16.30: Bezoek aan Hay Amsterdam 
 • 17.00: Borrel bij Dante
Harvest & Company
We verzamelen bij Harvest & Company; een interieurwinkel die behalve hun eigen producten - vintage meubelen, verlichting en decoratie - ook andere brands en ondernemers ruimte biedt. Daarnaast is er een koffiebar en worden er regelmatig exposities en evenementen georganiseerd. Tijdens koffie en iets lekkers vertelt een van de oprichters ons meer over hun visie, ideeën en ambities.

Raw Materials
Vanaf Harvest wandelen we richting Rozengracht met als eerste halte Raw Materials. In deze gigantische winkel vind je interieurproducten en accessoires met een verhaal: gerecyclede, gebruikte, verweerde, ongepolijste producten die handmatig en ambachtelijk vervaardigd zijn, gekocht en gerepareerd in exotische oorden. Van de winkelmanager horen we het verhaal achter Raw Materials.

Special guest: winkelstraatmanager Wendy Masselink
Samen met Wendy Masselink lopen we de Rozengracht af. Als winkelstraatmanager zal ze ons bijpraten over heden en verleden van deze upcoming winkelstraat, met retail als invalshoek.

Hutspot
Derde halte: Hutspot! Opgericht door drie vrienden die een nieuwe shopping experience wilden creeëren in Amsterdam. Zij zoeken voortdurend nieuwe, interessante brands, designers, artiesten en entrepreneurs en geven hen de kans om hun producten in Hutspot te laten zien en verkopen. Het assortiment en de winkelstyling verandert daardoor voortdurend en zo blijft de winkel verrassen. Hutspot Rozengracht is de tweede winkel, na de opening van de eerste Hutspot in de Pijp. Een van de enthousiaste oprichters vertelt ons meer over hun concept.

Hay en een borrel!
Wie kent 't niet? Hay! Prachtige meubelen en accesoires in bijzondere kleuren en prints. Sinds september dit jaar heeft het Deense label een eigen flagstore in Amsterdam waar nieuwe producten worden gelanceerd en jong designtalent kan exposeren. Daar moeten we dus even naar binnen! En daarna borrelen om de hoek, bij grand café Dante; wijn, koffie, fris en Hollandse bittergarnituur in een van de leukste café's van Amsterdam.

Praktisch

 • datum: 12 december
 • tijd: 13.00 - 17:30
 • kosten: 18 euro p.p. (+ 1,50 reserveringskosten) incl. hapjes en drankjes
 • beginpunt: Harvest & Company, Tweede Helmersstraat 90-96
 • eindpunt: café Dante, Spuistraat 320
 • Openbaar vervoer:
  Vanaf Centraal Station Amsterdam kun je het verzamelpunt, Harvest & Company, gemakkelijk bereiken met het ov: neem tram 1 of tram 17 en je bent er in 20 minuten. Bekijk de routebeschijving op Google
 • Parkeren:
  Kom je met de auto? In het centrum van Amsterdam geldt overdag betaald parkeren. Je kunt je auto het beste bij Parking Centrum Oosterdok parkeren, bij Centraal Station (tientje per dag). Vanaf CS neem je tram 1 of 17 naar Harvest & Company. Bekijk de routebeschijving op Google.

Stylisten, interieur- en retailprofessionals, don't miss it! En wees snel, er zijn maar 15 plekken!

te laat... we zijn uitverkocht! 

Facebook event

Let op: als je een kaartje koopt wordt gevraagd een hokje aan te vinken zodat we contact met je op kunnen nemen; dit omdat wij van te voren nog een mail uitsturen met informatie, en een deelnemerslijst maken. We verzoeken je daarom vriendelijk om dit aan te vinken (anders worden je naam en mailadres niet aan ons doorgegeven). Bedankt!

Nog een paar voorproefjes: 

hay

↑↓ Hay Amsterdam (foto's via www.chocolatecreative.blogspot.co.uk)

hay2

l hutspot-11-1

↑↓ Hutspot (foto's via PURE styling)

l hutspot-08

raw-materials5

↑↓ Raw Materials

raw-materials4

storefront-harvest-and-company

↑↓ Harvest & Company (foto's via Barbara Zonzin)

harvest-and-company7