Studenten Enschede openen popup store

redactie  woensdag 06 februari 2013

Studenten Design&Styling van het AOC Oost worden het diepe in gestuurd: niks een beetje veilig op school aan de gang met creatieve opdrachten, maar gewoon eigen popupstore, de eerste in Enschede! Ze kregen een beperkt budget en veel begeleiding, maar moesten het verder echt zelf doen. Hieronder het verslag van de groep studenten van popupstore "Van Baksteen tot Parel". 

"Wij zijn jonge creatieve meiden die de opleiding Design & Styling volgen op het AOC-Oost in Enschede. In september kregen we de opdracht om in februari een pop-up store te openen; een tijdelijke winkel dus - en in ons geval wel héél tijdelijk: onze shop zou maar  twee weken open zijn.

pop up store enschede AOC Oost styling

Vanaf september werden we klaargestoomd tot jonge creatieve ondernemers. Veel hulp kregen we van verschillende gastdocenten, externe ondernemers uit de regio, die ons de kneepjes van het vak leerden. Daar hebben we erg veel aan gehad!

We moesten om te beginnen een keuze maken in wat we gingen verkopen in onze Pop-up store. Wij kozen voor een moderne / hippe versie van een kringloop winkel. We wilden meubels oppimpen, en ze een nieuw leven geven, omdat dit juist nu in deze tijd belangrijk is! Hergebruik van materialen en meubels, het is zonde om weg te gooien! En wij wilden graag laten zien, dat je met heel weinig, heel veel leuks kan doen!!

lampenkappen en vloerkleden van jeans

We hebben veel met papier machee gedaan, maar ook met spijkerstof en jutte. Bijvoorbeeld ; kandelaars beplakken met papier machee. Ook hebben we veel woonaccessoires. Bijvoorbeeld ; een etagère van oud servies, van lampenkappen of een vloerkleed van spijkerbroeken.

covers en spreads uit magazines als muurbekleding

Maandag 28 Januari hadden we een succesvolle opening; veel mensen, veel verkocht & veel enthousiaste reacties! 29 Januari was de eerste verkoopdag, en tot nu toe is de store een groot succes. Ook van de pers was er veel belangstelling, van krant tot lokale televisie! 

Grijp je kans, kom vóór zaterdag 9 februari naar onze Pop-up store aan de van Loenshof 1 in Enschede."

- facebookpagina Stylistes in Actie
- Stylistes in Actie op Twitter 

 

popupstore in de krant