POP-UP ADAM: transparant, eigenzinnig en UNIEK

CF retailadvies  vrijdag 18 januari 2013

Afgelopen weekend opende de ADAM Store in het hartje van Amsterdam en waren wij ter voorbereiding van het nieuwe Retail Inspiratie seizoen op locatie. Het gaat om een tijdelijke winkel van de automaker Opel, die in deze winkel haar nieuwe lifestyle auto onder de aandacht wil brengen. De Opel ADAM is vergelijkbaar met de Fiat 500 en de Mini: succesvolle kleine auto's die je volledig zelf kunt customizen met kleuren, wielen en bestickering. Volgens Opel zijn de mogelijkheden zo groot, dat in de praktijk elke Adam uniek zal zijn.

ADAM Opel gevel POP UP jan 13

Dat unieke karakter spat ook af van de ADAM Store. Dit is waar Nederland kennis kan maken met het eigenwijze autootje en een wel heel bijzondere proefrit kan maken. Maak je een proefrit dan wordt je ook nog eens verrast met een heuse VIP-lunch.

Nu al in Amsterdam en vanaf maart bij de gewone Opel dealer. De winkel is een pop-up store die na drie maanden weer de deuren zal sluiten. In de tussentijd trekt de winkel een divers publiek: mensen die gericht langskomen voor een proefrit die ze online hebben aangevraagd. Daarnaast trekt de winkel, met haar open, transparante karakter, duidelijk de aandacht van voorbijgangers die nieuwsgierig binnenstappen.

ADAM Opel POP-UP

Functioneel & Lifestyle
De Adam Store is verdeeld over twee verdiepingen. Op de begane grond gaat de aandacht uit naar een echte Opel ADAM. De wand is modulair bekleed met afbeeldingen van de ADAM in verschillende kleuren. Op de tweede verdieping ligt de nadruk vooral op lifestyle: er is een grote bar waar je koffie of een van de gekleurde vitaminedranken kunt drinken. Op de muur is een uitgebreide selectie mode- en designmagazines uitgestald en er staat een jong, direct klaar foto hok.

ADAM Opel POP UP fotohokje jan 13

ADAM Opel POP UP touchscreen jan 13

Kopen kan
Mocht je de auto willen kopen, dan kan dat ook meteen in de winkel. Overal in de winkel zijn er aanraakschermen waar je je eigen ideale ADAM kunt samenstellen, eventueel met behulp van het aanwezige personeel. Daarna kan een uitgebreide offerte worden opgemaakt. De auto zal wel bij een gewone Opel dealer worden afgeleverd en die kan je oude auto overkopen, want in de Adam Store is het niet mogelijk om je oude auto in te ruilen.

ADAM Opel POP UP overview Lifestyle jan 13

Een eigenzinnige actie van het enigszins conventionele Opel om de naam van de oprichter, Adam Opel (geboren in 1837), te gebruiken voor hun nieuwste, eigentijdse en vooral stadsvriendelijke product.