Duurzaamheid, Interieurstyling, Tuin, bloem, plant

OntwerpAcademie

Cursussen en vakopleidingen voor het ontwerp van groene buitenruimtes

Tuin- en landschapsarchitectuur is een interessant en zeer breed werkgebied. Daarom vertellen we er graag over en helpen we starters én ervaren vakmensen zich verder te bekwamen in dit prachtige vak. Voor wie bijvoorbeeld een eigen tuinontwerpbureau wil starten, of voor hoveniers die zich meer in het ontwerpen of plantenkennis willen bekwamen.

Wij zijn als vakopleider voor toekomstige en gevestigde 'groen' professionals ingeschreven bij koepelorganisatie NRTO en werken met ervaren docenten.

Aanbod
Het aanbod is divers. Variërend van eendaagse cursussen (ateliers) tot aan volledige vakopleidingen die je af kunt sluiten met een erkend diploma bij het EHCB of CreatiefNivo.

Vakopleiding Tuinarchitectuur
Tuinarchitectuur is een prachtig vak. Een vak waarbij je van veel markten thuis moet zijn. Wij leiden je op tot professioneel tuinontwerper met de vakopleiding tuinarchitectuur.

Onze opleiding tuinarchitectuur is opgebouwd uit een aantal samenhangende modules. Elke module heeft een thema. De modules kun je ook als zelfstandige cursussen volgen.

Voor meer informatie over Tuinarchitectuur bekijk onze website.

Vakopleiding Plantenkennis
Plantenkennis is onmisbaar voor elke tuinontwerper. Tuinontwerpers ontwerpen een tuin vanuit een bepaald idee. Er is een verhaal. Dat verhaal wil je vervolgens zo helder mogelijk uitdrukken met die materialen waarmee dat het beste lukt. Voor kennis van beplanting bieden we twee plantenkennis cursussen aan: Plantenkennis Basis en Plantenkennis Compleet.

  • Plantenkennis Basis: een zeer praktische cursus, specifiek gericht op het herkennen en benoemen van planten. In 8 lessen worden ongeveer 150 meest gangbare planten behandeld, zowel bomen, heesters als vaste planten.
  • Plantenkennis Compleet: een complete cursus waarin alle plantgroepen die geschikt zijn voor de buitenruimte worden behandeld. In 30 lessen, verspreid over 18 modules, leer je aan de hand van levend plantmateriaal heel veel over planten en krijg je inzicht in alle plantgroepen die geschikt zijn voor de buitenruimte. De modules zijn op aanvraag ook los te volgen.

Voor meer informatie over Plantenkennis bekijk onze website.

Voorlichtingsavonden
Nog niet helemaal overtuigd of een opleiding of cursus bij je past? Of geïnteresseerd in andere cursussen vaan OntwerpAcademie? Kom naar één van de gratis studievoorlichtingsavonden! Naast de studievoorlichting op elke eerste maandagavond van de maand bieden wij ook de mogelijkheid om een gratis proefles te volgen. Zo maak je kennis met andere studenten en proef je de sfeer. Zoals gezegd, ook de proeflessen zijn gratis.

Mail:
Telefoon: 010 – 284 77 06
Vestigingsplaats: Rotterdam
Leslocatie(s):
Trainingen op maat:
Niveau: MBO, HBO, Nvt

Artikelen van OntwerpAcademie