Ambacht, Dessin, Kleur, Productontwikkeling, Textiel

Feltgood by Ellen van der Wiel

Exclusief en vernieuwend viltdesign

Feltgood by Ellen van der Wiel staat voor exclusief viltdesign van zelfgeproduceerd vilt, zoals kussens, dekens en viltschilderijen.

Schilderen met wol is wat Ellen doet binnen haar viltdessins, waarin kleurovergangen, natuurvormen, ritmes en lijnen belangrijke elementen zijn. Haar werk oogt strak, helder en organisch. Ellen's stijl van vilten is authentiek en vernieuwend. Inspiratiebronnen zijn Japanse vormgeving en 'mid-century modern'.

Naast de visuele en tactiele kwaliteiten van de viltschilderijen maakt de akoestische eigenschap van vilt het mogelijk om ze met meerdere zintuigen te ervaren.

Ellen werkt ook in opdracht. U kunt bijvoorbeeld viltschilderijen en viltpanelen voor speciale ruimtes of binnen een bepaald kleurenpalet laten ontwerpen. Ook kussens en dekens op maat behoren tot de mogelijkheden.

Ellen van der Wiel (Den Haag 1960) is opgeleid aan de Rietveld Academie en Academie Artemis. Ze werkte onder meer als kostuumontwerpster voor film & tv en als interieurstyliste voor VT Wonen, HEMA en IKEA voordat ze in 2008 er voor koos zelf producten te gaan ontwikkelen met kleur als uitgangspunt en met vilten als techniek.

Mail:
Telefoon: 06-50505542 / 0575-470324
Vestigingsplaats: Zutphen
Regio's: Internationaal,
Klanten: Particulier, Zakelijk
Werkervaring: meer dan 10 jaar
LeLab - online communicatie

Artikelen van Feltgood by Ellen van der Wiel