What Design Can Do: 8-9 mei in Amsterdam

Eline Maas  woensdag 16 april 2014

Design als bron voor maatschappelijke vernieuwing

Van Fashion via City Branding tot Food, alles komt aan bod op de vierde editie van What Design Can Do, een tweedaags internationaal evenement met inspirerende sprekers, workshops, discussies, films en masterclasses. What Design Can Do onderzoekt de kracht van het hedendaagse design. De conferentie vindt plaats op 8 en 9 mei in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

What-Design-Can-Do-Amsterdam-2

Sprekers
Op 8 mei spreken onder andere mode-icoon Paul Smith uit Engeland over Fashion, Willy Wong uit Amerika over City Branding en Nelly Ben Hayoun uit Frankrijk over Experience Design.

Op 9 mei geeft één van de meest invloedrijke mensen in internationaal design, Paola Antonelly uit Amerika, een lezing over over Curation; Rachel Armstrong uit Engeland vertelt over Synthetic Biology en stelt daarbij de vraag of gebouwen in staat zijn CO2 te absorberen, en food innovator Bernard Lahousse uit België spreekt - natuurlijk - over Food.

Film Festival
Dit jaar wordt WDCD uitgebreid met een film festival; van 1-8 mei wordt in De Balie elke dag een film getoond over de impact van design. Voorafgaand aan elke voorstelling wordt een kleine introductie gegeven.

What Design Can Do is in 2011 opgezet door designers uit verschillende sectoren, met het doel om het waardevolle van het waardeloze te scheiden. Op WDCD worden best practices en visies getoond, er worden discussies op gang gebracht en samenwerkingen tussen verschillende disciplines gefaciliteerd. WDCD is een platform voor designers uit alle disciplines waar zij de sociale mogelijkheden van hun vak kunnen demonstreren en over alternatieve strategieën voor de toekomst kunnen discussiëren.

What Design Can Do

  • 8 & 9 mei
  • Stadsschouwburg Amsterdam
  • Het volledige programma is te vinden op de website
  • Bestel je tickets hier

What-Design-Can-Do-Amsterdam9Carlo Ratti: MakrShakr (photo: MyBossWas)

What-Design-Can-Do-Amsterdam7ShaoLan Hsueh: Chineasy Posters

What-Design-Can-Do-Amsterdam8Laduma Nxgokolo: MaXhosa by Hinterveld throws

alle beelden via www.whatdesigncando.nl


Eline Maas studeert International Lifestyle Studies aan Fontys Hogescholen. Ze is geïnteresseerd in trends en gek op interieur, architectuur en mode. Ze is nieuwsgierig naar de wereld om zich heen en de kleur zwart is de rode draad in alles wat ze doet. Eline loopt in de periode maart-juli 2014 stage bij Craftscurator en Stylink. Eline op Linkedin