Li Edelkoorts gratis trendplatform online

redactie  maandag 14 maart 2011

Lidewij Edelkoorts nieuwe gratis informatieplatform Trendtablet is online. Deze nieuwe site zal "een breed publiek informeren over ontstaan, groei en evolutie van trends". Er zijn verschillende prognosedossiers te zien. Trend Union, het (wel commerciële) trendforcastbureau van Lidewij "Li" Edelkoort, heeft de lancering verzorgd.

Trendtablet wordt neergezet als "social media platform". Wel wat wonderlijk in dit licht is dat Edelkoort haar publiek onlangs verbood te twitteren gedurende haar presentatie op Design Indaba in Kaapstad (Zuid-Afrika).... Maar goed, op het nu gelanceerde platform zien we een uitnodiging tot interactie. Mogelijk is het Twitter-roer ook om bij Edelkoort. En is er ook een Facebookpage gemaakt.

Gratis toegang tot trendinformatie
'Trendtablet zal inzicht geven in de relatie tussen bijvoorbeeld een plant en een auto of een jurk en laten zien op welke manier ons dagelijks leven door tendensen beïnvloed wordt'. In tegenstelling tot de informatie van Trend Union, is die van Trendtablet gratis. (bron: Fashion Daily)

Er zijn op het platform in Archives nu 12 dossiers te zien van eerdere prognoses, zoals Post Fossil en Water. Met adembenemend spot-on beeldmateriaal, dat kan Edelkoort toch als geen ander. We zijn op de redactie benieuwd hoe dit platform zich verder gaat ontwikkelen.