Grafisch Lyceum Rotterdam: enter the creative world

Vernieuwend onderwijs voor grafisch ontwerpers

Grafisch Lyceum Rotterdam  maandag 02 april 2012

Het Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakinstelling in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, design en technologie. Het GLR wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief en innovatief beroepsonderwijs te verzorgen voor studenten, bedrijven en zelfstandige professionals in de creative industry.

Door de jaren heen is het Grafisch Lyceum Rotterdam uitgegroeid tot het grootste en meest innovatieve media-instituut in de Benelux: met meer dan 40 verschillende opleidingen en studierichtingen én ruim 60 professionele cursussen en workshops op het gebied van grafisch ontwerp, webdesign, gaming & animatie, film & video, podium- en evenemententechniek, mediamanagement, mediatechnologie, dtp, printmedia en sign. Op www.glr.nl vind je het actuele overzicht van alle opleidingen in het dagonderwijs. Voor deeltijd opleidingen, cursussen, workshops en maatwerkprojecten kijk je bij MediaCollege, de cursusafdeling van het GLR: www.mediacollege.nl.

 

FACILITEITEN
Op het Grafisch Lyceum Rotterdam draait alles om het ontwerpen en produceren van media: van flyers en tijdschriften, tot videoclips en games. Om dit allemaal mogelijk te maken, beschikt de school over de meest uitgebreide faciliteiten. In de school vind je vele teken- en ontwerplokalen, een atelierruimte, fotostudio's en projectlokalen met pc's en Mac's. Daarnaast hebben we een professionele geluidsstudio, grote av-studio’s, een eigen drukkerij en een printshop. Natuurlijk beschikt het GLR over de nieuwste software die gebruikt wordt in de creatieve industrie, zoals de designpakketten van Adobe Creative Suite (o.m. Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver en Flash), 3D Studio Max, Maya en pakketten van Apple (zoals Final Cut Pro en Logic Pro).

 

KOM LANGS
Wil je met eigen ogen zien wat er gebeurt op het Grafisch Lyceum Rotterdam? De sfeer proeven, werk van studenten bekijken en rondkijken in het atelier, de vele designlokalen, de geavanceerde licht-, geluids- en opnamestudio's en de inpandige drukkerij van de school? Dat kan tijdens de open dagen die het GLR organiseert. Je kunt dan rondkijken in de school, voorlichtingen bijwonen en alle informatie verzamelen die je nodig hebt om een goede studiekeuze te maken. Kijk voor de actuele data op www.glr.nl.

INFO

  • Postbus 1680, 3000 BR ROTTERDAM
  • Telefoon: 088 200 15 00 (dagonderwijs)
  • Telefoon: 088 200 15 55 (cursusafdeling MediaCollege)
  • E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
  • Website: www.glr.nl.
  • Twitter: @GLR_tweets
  • Facebook: http://www.facebook.com/grafischlyceumrotterdam