3D tekenen met Sketchup - cursussen voor starters en gevorderden

Presentateer je werk op een professionele manier

Studio Jet! computercursussen  zondag 22 april 2012

Je kent het wel, je komt aan met je handgetekende tekeningen bij de klant, maar die verwacht eigenlijk ook 3D computertekeningen. Of je moet na de presentatie nog even een paar aanpassingen doen, daar gaan al je ijverige uurtjes die je hebt besteed aan een handgetekende tekening. Als je de tekening had gemaakt met SketchUp, was een aanpassing zo gepiept. Bovendien kan je in een handomdraai ook een tweede optie gemakkelijk realiseren, of wat dacht je van een verbluffende animatie om de klant helemaal 'in te pakken'. Nou je begrijpt het al: Als interieurspecialist kan je niet meer zonder overtuigende 3D tekeningen voor de dag komen. Wat houd je nog tegen om dit gratis programma te leren en professioneel in te zetten? Ja, je leest het goed, je kunt Sketchup gratis downloaden en onbeperkt gebruiken.

Zelf ben ik verknocht aan Sketchup; ik realiseer al mijn projecten ermee. Het programma is leuk en gemakkelijk aan te leren. De verschillende stijlen die je kan toepassen maakt het programma zo leuk! Een ander voordeel is 'Google Warehouse' daar kan je werkelijk allerlei meubels en andere objecten gratis van downloaden!

Basiscursus Sketchup
Soms kost het best veel tijd om een programma zelf onder de knie te krijgen. De'basiscursus Sketchup' kan jou hierbij helpen. Samen met max. 8 vakgenoten krijg je 3 dagdelen les. De cursus is speciaal gericht op interieurspecialisten, maar natuurlijk leer je ook alle basis tools. De tweede les gaan we gezamenlijk een plattegrond opzetten en optrekken naar 3D.

Je eigen stijl creëren is een belangrijk onderdeel van de cursus! Maar ook leer je hoe de ruimte kan indelen met componenten die je van 'Google Warehouse' kan halen. Na de cursus ben je in staat zelf een 3D tekening te maken in je eigen stijl. Uiteraard is er genoeg gelegenheid om vragen te stellen! 

gemaakt in SketchUp 

Sketchup cursus gevorderd

Werk jij al enige tijd met Sketchup, maar wil je nog veel meer leren van het programma? Er is ook een Sketchup cursus voor gevorderden. 

beeld gemaakt in Google SketchUp 

Boek: 3D tekenen met Google SketchUp
Mocht je nou toch denken: ik kan het ook zonder cursus, dan is het boek 3D tekenen met Google SketchUp een heel goed hulpmiddel en naslagwerk voor jou. Je kan het bijvoorbeeld bestellen bij bol.com

 

Inhoud SKETCHUP cursus

 

 • meteen aan de slag met Sketchup
 • tekenen met 2D tekentools
 • tekenen met 3D tekentools
 • 2D plattegrond opzetten
 • 2D aanzichten en doorsneden maken
 • snel en eenvoudig je 2D tekening optrekken naar 3D
 • views en animaties maken
 • materiaal toepassen
 • diverse materialen importeren
 • schaduwinstellingen toepassen
 • componenten (meubels) importeren van internet
 • importeren van Vectorworks en AutoCadtekeningen
 • zelf een template maken

Locatie
HTC in Nieuwegein (Homebase CRISP).
De locatie is goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer, gratis parkeren en altijd plek.

Kosten
De cursus Sketchup duurt 3 dagdelen en kost per persoon 240 euro excl. BTW
Vanaf september is de prijs van de cursus 250 euro excl. BTW, maar dan incl. het boek 3D tekenen met Google SketchUp van Marian van Olst.

Data

Oktober 2012
Dinsdag 9, 16 en 23 oktober
10:00 – 13:00 uur

November
Dinsdag 6, 13 en 20 November
10:00 – 13:00 uur

Aanmelden: stuur een mail met je contactgegevens en de data van de cursus waar je aan mee wilt doen

Bekijk het complete cursusaanbod Sketchup