Cursus technisch modetekenen met Adobe Illustrator

Textilice  donderdag 14 september 2017

Leer hoe je met Adobe Illustrator technische tekeningen (platte tekeningen) maakt voor de mode-industrie. Naast de toepassingen met Adobe Illustrator maak je ook kennis met de vakterminologie in Nederlands en Engels en doe je kennis op over naadsymbolen, artworks, labeling, size specs, werken met leveranciers en meer. Je leert complete en werkbare tekeningen te maken die klaar zijn voor gebruik in de mode-industrie.

cursus-technisch-modetekenen-met-Adobe-Illustrator

Voor wie?

De cursus is geschikt voor mensen die vanuit hun huidige zelfstandige, creatieve beroep zoeken naar mogelijkheden om een eigen kledinglijn te ontwikkelen en voor mensen die vanuit hun specialisatie zoeken naar verdieping in de vorm van technisch modetekenen.

Doel

Het ontwikkelen van technisch correcte en complete modetekeningen, geschikt voor verzending naar een leverancier. Je leert de toepassingen in Adobe Illustrator. Aan het einde van de les heb je een reeks bruikbare tekeningen af.

Vooropleiding en benodigdheden

Kennis van Adobe Illustrator is niet noodzakelijk. Basisoefeningen kunnen moeiteloos in het lesmateriaal geïntegreerd worden. Het lesmateriaal is toegespitst op de functies van Adobe Illustrator die nodig zijn voor technische tekeningen.

Praktisch

  • locatie: Maastricht
  • data: 5 vrijdagen van 10.00 –15.00 uur. Startdatum: 8 december 
  • kosten: €330,- (incl. BTW)
  • docent:
 De lessen worden gegeven door ontwerpster Larissa Coumans. Larissa heeft meer dan 10 jaar ervaring als all round modeontwerpster en is gespecialiseerd in het maken van technische tekeningen, artworks, prints, size specs en forecasts.

Meer info en inschrijven via de website van Textilice

Bewaren

Bewaren