Fotowedstrijd mode - Joke Veeze Award

Redactie  vrijdag 13 januari 2017

'Dare to be different'

De Joke Veeze Foundation organiseert voor de derde keer een wedstrijd voor nieuw modetalent. De wedstrijd staat in het teken van modefotografie met als thema 'Dare to be different'. De foto's van alle genomineerden zullen tijdens het FotoFestival Naarden, van 20 mei tot en met 18 juni 2017, op een speciale expositie te zien zijn. 

Sacha Goossens - De Kinderen van Neptunus 3foto: Sacha Goossens, winnaar van de Joke Veeze Award 2015

De modefotoprijs is gericht op jonge fotografen, waaronder zowel studenten van modeacademies, fotoacademies, fotografieopleidingen en kunstacademies als recent afgestudeerden. Deelnemers krijgen de opdracht om voor een avantgardistisch modemagazine een serie van minimaal 2 en maximaal 5 modefoto's te maken. Daarbij vormt het thema 'Dare to be different' het uitgangspunt. De foto's mogen in samenwerking met een fotostylist worden gemaakt. Inzenden kan tot uiterlijk 31 maart 2017. De feestelijke prijsuitreiking is op zaterdag 27 mei.

Aan de Joke Veeze Award 2017 is een geldbedrag verbonden van € 3.500,-. De jury bestaat uit modefotograaf Rohn Meijer, modestylist Frans Ankoné en galeriehouder Eduard Planting (tevens hoofdcurator van het FotoFestival Naarden).

Meer informatie en inschrijvingen

genomineerden-joke-veeze-award

Joke Veeze Foundation
Joke Veeze (1945-2013) was 25 jaar de bevlogen directeur van Akademie Vogue te Amsterdam. Na haar overlijden is in haar naam een stichting opgericht die ten doel heeft getalenteerde studenten en recent afgestudeerden op het gebied van modevormgeving en modestyling te ondersteunen. De Joke Veeze Foundation wil dit bereiken door jaarlijks onder meer een modeprijs en masterclass te organiseren.

www.jokeveezefoundation.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren