Fashion in the Media en Fashion Forecasting - voor professionals

Docenten o.m. Hilary Alexander, Hendrik Vejlgaard en Ole Jensen

Amsterdam Fashion Academy  dinsdag 18 december 2012

In februari 2013 start de Amsterdam Fashion Academy met twee kortlopende cursussen voor professionals: Fashion Forecasting en Fashion in the Media. Als docenten zijn toonaangevende internationale vakmensen aangetrokken, zoals Hilary Alexander, Henrik Vejlgaard en Ole Jensen die speciaal hiervoor naar Nederland komen.

Kortlopende cursussen voor professionals
De Amsterdam Fashion Academy biedt de cursussen aan voor professionals die al een aantal jaar in de modewereld werkzaam zijn op het gebied van o.a. brand management, product management, design en marketing, communicatie en PR. De cursussen zijn door internationale universiteiten – Kent State University, Ohio USA en RMIT University, Melbourne Australië – speciaal ontwikkeld voor de Europese modewereld. De 8-weekse (avond)cursussen kosten € 2.450,-, worden gedoceerd op hbo-niveau en vinden plaats in Amsterdam.

Fashion in the Media

De cursus Fashion in the Media brengt mode en media samen en geeft een veelzijdige update van het veranderende medialandschap. Docenten voor deze cursus zijn o.a. Piet Paris, de wereldwijd bekende mode-illustrator en initiator van de Arnhem Mode Biënnale, en Hilary Alexander, de Britse fashion journalist van The Telegraph. Zij heeft uitgebreide omroepervaring voor o.a. de BBC en is gewaardeerd jurylid voor de Scottish Fashion Awards en Graduate Fashion Week.

De cursus is een uitgelezen mogelijkheid om uitgebreide kennis op het gebied van fashion en media op te doen. Start in april 2013.

fashion in the media - cursus voor fashion professionals

Fashion Forecasting

In 8 weken tijd komen de cursisten in aanraking met alle aspecten van fashion forecasting, een uitstekende basis voor een verdere ontwikkeling van hun fashion instinct en intuïtie. Ole Jensen, de hoog aangeschreven Deense designer wiens werk in diverse publicaties is verschenen, is aangetrokken als docent, alsmede Henrik Vejlgaard, een pionier op het gebied van trend sociologie en schrijver van het boek 'Anatomy of a trend'. Hij zal cursisten de tools geven over hoe het forecasting proces opgezet kan worden. Beide docenten komen hiervoor speciaal naar Nederland.

Een unieke kans om in aanraking te komen met de laatste baanbrekende inzichten op het gebied van fashion forecasting! Start in april 2013.

fashion-forecasting - cursus voor professionals

Inschrijven
Inschrijven voor de cursussen is op dit moment nog mogelijk en kan via het registratieformulier op de website www.amsterdamfashionacademy.com. Per cursus zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.