Wie deelt ervaringen van (deeltijd) stylingopleiding?

Monique Tieleman  dinsdag 14 oktober 2008

Werk, bedrijf, kinderen, alleenstaand. Een druk bestaan en toch wil ik aan de slag met styling. Vandaar dat ik op zoek ben naar info over de opleiding styling, kleur en vormgeving bij Linnartz Opleidingengroep. Of eigenlijk: alle deeltijd- of thuisstudie opleidingen op het gebied van interieurstyling.

Wie weet meer en deelt zijn/haar ervaring?

Mijn interesse (en mogelijkheid, trouwens) is een studie in deeltijd. Ik denk aan Akademie Vogue en Artemis (hmm: reistijd) en aan de thuisstudie/cursus Styling, kleur en vormgeving bij Linnartz Opleidingengroep (vooral thuis te volgen).

Online zijn van die laatste opleiding nauwelijks ervaringen te vinden. Kortom: wie weet meer en deelt zijn/haar ervaring?! Over de kwaliteit, inhoud, (thuis)studie en klassikale lessen van deze opleidingen maar maar misschien ook nog wel andere opleidingen in styling. Ik ben erg benieuwd en lees graag jullie ervaringen, meningen, tips en links op dit weblog. 

Deze oproep dateert uit 2008. Reacties zijn inmiddels gesloten.


Reacties

ik ben ook benieuwd
geschreven door Julia , 14-10-2008 16:53

ik zie altijd die advertenties van Linnartz op Google maar ik vraag me wel af wat de kwaliteit is - het komt niet zo heel goed over vind ik.


 

meer een cursus
geschreven door Sylvia in Heemstede , 16-10-2008 15:07

Hoi Monique, een vriendin van mij heeft de cursus gedaan. Ik was ook benieuwd. Ze zei dat het op zich niet slecht was maar ook niet dat ze het idee had dat ze echt een nieuw vak aan het leren was. Maar de opzet is wel weer handig. Het lijkt me moeilijk kiezen voor je dus succes!!!
Groetjes, Saskia


wanneer is het wel een vak dan?
geschreven door Irene , 17-10-2008 11:04

Wanneer kun je styling echt een vak noemen dan? Bepaalt de opleiding dat of wanneer je aan het werk bent als styliste? Ik heb zelf geen vakopleiding gevolgd, wel een cursus (een andere), ik noemde me daarna gewoon styliste, en ik word ingehuurd door makelaars voor verkoopstyling. Dat loopt heel erg goed!

Misschien nog andere?
geschreven door Kee (Monique) , 18-10-2008 19:27

Bedankt voor jullie reacties. Ik hoop natuurlijk nog op meer. Misschien ook suggesties voor andere opleidinginstituten (dus naast de bekende als Vogue, Perk en Artemis)?

@Irene: welke cursus dan?

Over Vogue
geschreven door M. , 22-10-2008 11:30

Ik volg zelf een opleiding aan de Akademie Vogue. Inmiddels 5e jaar (1 of 2 vakken per jaar). Ik raad je aan goed na te vragen welke vakken wel en niet zoveel huiswerk hebben. Dan kun je ook goede combinaties maken. Ook is het volgen van bepaalde vakken makkelijker als je al een andere vak hebt afgerond. Ook hier kunnen ze je goed in adviseren. Kom eens naar de open dag of avond. Erg leuk en veel te zien!

Akademie Vogue
geschreven door E , 22-10-2008 11:37

Beste Monique,
Ik heb de onder andere de stylingvakken (modestyling, fotostyling en interieurstyling) aan Akademie Vogue gevolgd. Een ontzettend leuk, gezellig en klein schooltje waar de vakdocenten je persoonlijk kennen en veel aandacht voor jou en je werk hebben. De vakken nemen echter wel heel veel tijd in beslag. (vooral interieurstyling) Ik werkte vier dagen per week en had de andere dagen vrij voor school. En hoewel ik maar twee vakken per jaar volgde, was ik bijna al mijn vrije tijd hard bezig met mijn studie. Er wordt heel veel van je gevraagd, maar je leert dan ook ontzettend veel.

stylingclinins
geschreven door Maria , 22-10-2008 12:52

Stylingclinics is een opleiding die vooral modisch en conceptueel gefocust is .Gegeven door iemand die nog steeds vollop in het veld werkzaam is.Daardoor heb je altijd een praktijk gerichte aanvulling.Aantal oud cursisten hebben hun weg gevonden en bouwen nu aan hun eigen carriere, ...met goede resultaten!!!


Perk
geschreven door Rachel www.byrachel.nl , 22-10-2008 19:57

Ik heb de opleiding interieur vormgeving en styling bij Perk in Eindhoven gedaan. Ik werkte daarnaast parttime en heb 2 kindjes. Net voor mijn afstuderen ben ik mijn eigen bedrijf begonnen.
Doordat ik deze HBO opleiding heb gevolgd ben ik tijdens mijn laatste jaar aangenomen als interieurstyliste bij een bedrijf. Zij gaven duidelijk aan het verschil te zien tussen de geschoolde stylist en de ´hobbyist´. Ik vind Perk een goede opleiding vwb de skills die je daar leert en praktijkervaringen die je opdoet. Tevens vond ik het belangrijk een HBO opleiding te volgen aangezien ik al eerder op HBO nivo geschoold was. Dan kun je toch terugvallen op je diploma. Het is wel zwaar met 8 uur les en 15 uur studiebelasting per week. Vooral in jouw situatie, die nogal veel op de mijne lijkt. Ik ben altijd supergemotiveerd geweest, dus ik vind het echt een aanrader! Succes! 

 
styling clinics
geschreven door debora , 22-10-2008 20:24

hi,
ik kan je styling clinics aanraden daar heb ik me al voor opgegeven.

grt. Debora
linnartz niet doen
geschreven door rob , 24-10-2008 16:30

ik zou linnartz niet doen. ik vind dat het een cursusboer is. en volgens mij weten ze zelf niet wat ze aan les geven. dus ik z ou iets anders doen monique. groet. rob
 

Linnartz
geschreven door Monique van Tol , 26-10-2008 22:17

Hoi Monique,

Ik ben vorige week zelf begonnen met de vakopleiding Interieurstyling bij Linnartz. Zelf was ik wel onder de indruk van de lerares die we hebben, zij is zelf fotografe van beroep maar heeft de Kunstacademie gedaan. Dus het lijkt mij wel dat zij weet waar ze over praat.
Verder vertelde zij dat dit meer een "praktijkgerichte" opleiding is, wat voor mezelf wel het beste is.
We hebben wel veel huiswerk/opdrachten gekregen maar heb er wel onwijs veel zin in om ze te gaan uitvoeren!!!

Wel vond ik het een achterlijk bedrag wat je moest betalen voor boekengeld, terwijl je maar 1 order met 200 blaadjes erin kreeg!

succes!
 

 
Linnartz
geschreven door . , 28-10-2008 17:23

Dat klinkt positief!Zelf wil ik ook in januari met die opleiding beginnen. Alleen hangt het voor mij af van de avond dat de opleiding wordt gegeven.

En praktijk ervaring heb je niet na deze opleiding, je loopt immers geen stage. Maar het positieve is dat het een kortdurende opleiding is en breed is.

succes
 

 
house of kiki
geschreven door Irene , 03-11-2008 14:17

Hoi Monique, ik heb de cursus van een dag bij house of Kiki gedaan voor verkoopstyling. Je vindt ze op www.opleidingverkoopstyling.nl
 

 
Verkoopstyling
geschreven door Nicolet , 04-11-2008 13:28

Hoi Monique,

Ik heb ook de opleiding bij House of KIKI gedaan maar in de praktijk komt het er op neer dat je het niet kunt leren tijdens een cursus van een paar dagen. Je moet het wiel zelf uitvinden. Voor verkoopstyling kan ik alleen maar adviseren: kijk of je met een al werkende styliste mee kunt lopen en besteed je cursusgeld aan een goede spiegelreflexcamera en een mooie website. Hoe je een bedrijf moet opzetten kunnen ze je vertellen tijdens veel goedkopere seminairs bij de KvK bijvoorbeeld.
 

 
Linnartz - niet doen
geschreven door M.G. , 04-11-2008 15:39

Linnartz is relatief duur en je wordt meer zoetgehouden (en het bos ingestuurd) dan dat je echt iets leert. Ik heb na de 'opleiding' daar een aantal modules bij Vogue in Amsterdam gedaan, veel beter en intensiever, je leert daar ook echt je eigen stijl te ontwikkelen.
 

IVB
geschreven door Ph. , 16-11-2008 14:02

Hoi Monique,

Waarom zou je kiezen voor particuliere instellingen,die vaak een stuk duurder zijn en niet veel extra's toevoegen?
Kijk eens op de site www.binnenhuisarchitectuur.nl. Lees vooral ook de reacties van cursisten.
Ikzelf volg de laatste lessen van mondelinge avondopleiding binnenhuisarchitectuur en heb in januari examen daarvan. Het is even hard werken geweest want er zijn best veel uren zelfstudie.
Binnenhuisarchitectuur is technischer (meer gericht op ontwerpen) dan interieurstyliste. Beide cursussen kun je schriftelijk volgen.
Tevens ga ik vanaf januari de mondelinge masterclass volgen.
Veel succes met het maken van een keuze!
 

IVB
geschreven door wilma korrel , 18-11-2008 19:58

Hoi Monique,

Ik heb met veel plezier in een half jaar tijd de IVB opleiding Binnenhuisarchitectuur gedaan en ben in september 2006 geslaagd. Ik heb zeer veel praktische tips geleerd die steeds van pas komen en verder uitgediept worden bij het ontwerpen.
Ook ik ben een alleenstaande moeder van drie kinderen en heb ook de schriftelijke opleiding naast mijn werk en de kinderen gedaan.
Ik geef toe je moet wel enorme zelfdiscipline hebben om deze cursus in je eigen tempo te doen.
Ik vond het tekenwerk erg leuk om te doen, en het theorie gedeelte is best veel (5 mappen vol), maar je doet enorm veel kennis op. Inmiddels heb ik nu bijna 2 jaar mijn eigen bedrijf en het loopt steeds beter.
Succes met het maken van je keuze!
 

linartz - slechte ervaringen..
geschreven door janneke , 16-12-2008 22:11

ik ben op zoek naar eenzelfde opeleiding en ben er nog niet uit, maar artemis staat erg goed aangeschreven. Maar ik zou over linartz even kijken naar ervaringen van anderen op:

http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=61242&sid=bfbd7102f02f11a0aa96f699ffb71896

geeft me niet echt een betrouwbare indruk.
Succes
 

 
Grote portemonee noodzakelijk
geschreven door vader van Josine die ook graag styliste wil worden , 17-12-2008 16:08

Dus Linnartz is gewoon een soort incassobureau. Dat heb je nou eenmaal met dat soort cursusboeren er zit geen liefde bij het is een geldmachine. Over Artemis hoor ik overigens ook niet alleen maar goede verhalen en de cursussen zijn daar ook ontzettend duur zo'n 6000 per jaar! Ik heb het niet liggen hier.
 

Linnartz en ervaringen
geschreven door Susan , 17-12-2008 20:22

Hallo iedereen,

Off topic (sorry Monique, maar wellicht heb jij hier ook baat bij):

Wie wil zijn ervaringen met Linnartz met mij delen (Z.S.M.!). Ik ben namelijk e.e.a. aan het verzamelen.

Op voorhand hartelijk dank. :-)

Groetjes,
Susan
 

House of KIKI
geschreven door Esther , 17-12-2008 21:27

Hoi Monique,
Ik heb de 4/daagse opleiding bij House of KIKI gedaan en stond versteld hoeveel ik in 4 dagen geleerd heb!
Als je twijfelt tussen de 1/daagse cursus of de 4-daagse cursus, raad ik zeker de 4-daagse aan! Je gaat dan echt een te koop staande woning restylen en leer je echt de kneepjes van het vak! Ik ben momenteel lekker aan het werk en krijg regelmatig opdrachten doorgeschoven door House of KIKI! Ze timmeren goed aan de weg en doen er alles aan verkoopstyling snel binnen Nederland te promoten!
Sterkte! esther
 

Wow
geschreven door Kee (Monique) , 20-12-2008 15:54

Bedankt allemaal voor jullie reacties. Jullie hebben kunnen zien dat ik inmiddels één open avond heb bezocht. Artemis staat in januari gepland en Linnartz laat ik denk ik voor wat het is. Zo ook de thuisstudies (die kunnen altijd nog).

Ik ben nog wel 1 opleidingsinstituut tegengekomen wat zich meer richt op het oosten van het land maar ook studies verzorgd in Amsterdam, Rotterdam en Breda. Het is de interieuracademie van DOCstap? Iemand hier bekend mee?

DOCstap geeft opleidingen in allerlei richtingen, ook bedrijfstrainingen, zijn erkend door allerlei instanties w.o. CEDEO, zijn ISO-gecertificeerd en werken samen met ISBW.
 

*slik*
geschreven door Dave , 10-01-2009 10:56

Heb hier een hele mooie envelop liggen met een aanmelding voor vakopleiding Stylist bij Linnartz B.V Heb hem nu ook direct verscheurd.
Bedankt voor al jullie reactie's! Jullie hebben Monique geholpen en mij ook. Ga me ook maar inschrijven voor Artemis dan, thnx en su6 allemaal.
 

styling clinics
geschreven door Elli , 20-01-2009 15:32

Ik heb ook een vraag..

Iemand ervaring met styling clincs?? Ik wil graag carierre maken als styliste maar ik ben opzoek naar een goede verkorte opleiding..Ik heb geen vooropleiding. Ik wil niet mijn geld ergens insteken als er geen toekomst in zit. Dus niet dat ik het idee heb dat ik zomaar een "cursusje" volg..

Alvast bedankt!
Toch geen Linnartz
geschreven door Niekje , 30-01-2009 09:18

Ik ben zo blij dat ik per toeval op deze site ben beland.
Ik heb net een studiegids aangevraagd bij Linnardz, maar als ik zo de verhalen lees lijkt het me beter om even verder te kijken naar andere opleidingen en cursussen.
Ik ben heel erg blij met al jullie bevindingen en ga zeker even kijken wat Vogue en Artemis te bieden hebben.
En misschien dat iemand mij kan uitleggen wat precies het verschil is tussen een vakopleiding en een beroepsopleiding in de interieurstyling?

Alvast bedankt

Linnardz
geschreven door Jamilla , 03-02-2009 22:00

Ook ik heb de studiegids van Linnardz aangevraagd. Maar nu ik dit allemaal gelezen heb? Zie ik er toch van af, ik wou namelijk voor etaleur gaan.
 

 
LINNARTZ
geschreven door annet , 05-02-2009 20:26

hoi

ook ik had me ingeschreven voor opleiding etaleur bij linnartz ik heb me later weer afgemeld voordat het schooljaar begon ik had sowieso niks gehoord wanneer het zou beginnen en ook geen boeken ontvangen of lesrooster.

kreeg 4 weken een rekening van €2863,00

heeft iemand de zelfde ervaring hiermee en hoe heb je dat opgelost?

 
Linnartz
geschreven door Sanne , 14-02-2009 12:31

Hoi iedereen,

wilde even zeggen dat ik net naar een open dag ben geweest van Linnartz. Hier is mij in eenuur, drie keer! met nadruk verteld dat als je je opgeeft voor een studie bij hun, en je zet hem daarna toch af.. je sowieso een groot deel moet betalen. Vind het vervelend voor die mensen, maar mij is het echt op het hart gedrukt om je niet op te geven voordat je het zeker weet omdat je anders moet betalen.. weet
zelf ook nog niet of ik ht daar ga doen. succes!
 

 
doc interieur academie
geschreven door brigitte , 19-02-2009 09:38

hallo allemaal,
is er iemand bekend met de vakopleidingen van de interieur akademie?
ik hoor het graag!
 

interieur akademie en overzicht stylingopleidingen
geschreven door Anna B , 06-03-2009 11:41

Hoi Brigitte en al die anderen

over de interieur akademie lees je ook elders op het weblog

Ook op de site een overzicht van stylingopleidingen en -cursussen.

succes!


...
geschreven door Ina B , 11-03-2009 10:12

De Interieuracademie van DOC Stap zou ik vooral niet verwarren met de 'opleiding' van Hans Slim

Ik heb zojuist de cursus 'binnenhuisarschitectuur' van DOC Stap / Interieuracademie gevolgd. Ik heb er veel plezier in gehad en ik heb er veel geleerd. Natuurlijk was hier ook wel wat op aan te merken, maar vind maar eens een volmaakt onderwijsinstituut / docent / cursus.
Ik ga waarschijnlijk door voor opleiding Interieurdesigner.

Het is wel een probleem dat heel veel opleiders gevestigd zijn in het westen/zuiden van het land. Vanuit Drenthe, met een gezin met 2 kids is het niet te doen om meerdere keren per week naar A'dam te reizen. Jammer genoeg zitten er geen opleidingen zoals Artemis en Perk in het Noorden van het land. DOC Stap geeft o.a. cursussen in Drachten. Dit lijkt voor mij op dit moment het beste alternatief.


Element verkoopstyling
geschreven door Maud , 16-03-2009 14:44

Hai Dames,
Ik ben net klaar met mijn opleiding verkoopstyling bij Element.
In tegenstelling tot de 4 daagse workshops die worden aangeboden in deze richting is Element een opleiding van 17 dagen (3 maanden). Je leert er veel over styling, inrichting, maar vooral ook over het opzetten van een eigen bedrijfje en een stuk commerciele vaardigheden (erg handig aangezien er veel creatievelingen zijn die het lastig vinden zichzelf te verkopen). Ik heb de opleiding met vel plezier gevolgd en ben nu druk met het opzetten van mn eigen bedrijfje!
 
Groet,
Maud

linnartz
geschreven door doepie , 24-03-2009 19:37

Hoi allemaal!!
Ik doe de opleiding interieurdesigner bij Linnartz...
Ik ben wel tevreden, we hebben leuke lessen, en we leren veel!!!
De opleiding is best duur maar je kunt de bedragen wel opgeven aan de belasting!!Dus krijg je weer een deel terug...
de opleiding word alleen nog niet erkend, maar als je plannen hebt om voor jezelf te beginnen als ontwerper, vind ik het een prima opstapje!!!

Groetjessss doepie

linnartz
geschreven door corina strootman , 02-05-2009 13:31

o help ook ik heb t inschrijfformulier voor linnartz klaar liggen....
Ik heb volgens mij t hele internet afgezocht naar n dagopleiding(1dag p. week) voor visuel merchandiser.ik woon in west-brabant en ben geen held in de auto.ik kan echt niks anders vinden in de buurt dan linnartz maar nu ga ik zo twijfelen.wie kan mij iets vertellen over DOCstap in breda?? gr corien

linnartz niet doen!!
geschreven door anoniem , 25-05-2009 14:50

Ik raad iedereen af linnartz te gaan doen!
Het ziet er goed uit, maar de kwaliteit van de lessen is echt bagger, je betaald je helemaal scheel en als je voor de hele opleiding inschrijft maar de 2e module niet wilt doen, omdat het zo erg tegenvalt, kan je mooi 960 euri betalen!!

echt, serieus mensen: NIET DOEN!

voorbeelden
geschreven door wils van de ven , 25-05-2009 15:17

Hallo Rina,

Ik begrijp dat de opleiding bij Linnartz je is tegengevallen maar kun je ook voorbeelden geven waarom je het tweede deel niet meer wilde volgen? Dat is voor bezoekers hier belangrijke info en praktijkvoorbeelden verduidelijken vaak veel.

Alvast bedankt en groeten,
Wils van de Ven,

Doc
geschreven door Boukje , 07-06-2009 15:39

Ik wil graag met Doc stap opleiding: Binnenhuisarchitectuur beginnen. Dit omdat inderdaad in het noorden weinig 1 daagse opleidingen zijn in deze richting.
Heeft iemand ervaring met deze opleiding, krijg ik uiteindelijk een erkend diploma?

NTI
geschreven door femke , 09-06-2009 15:50

hoi,

ik ben me aan het oriënteren
voor deeltijd opleidingen voor m.n. interieurstyling. Na diverse open dagen bij o.a. Artemis & Vogue en veel informatie ben ik dus nog aan het twijfelen over evt. een (dure) opleiding bij een van deze instituten of een thuisopleiding. Linnartz wordt door iedereen afgeraden, maar nu zie ik dat ze bij het NTI ook een thuiscursus voor interieurstyling aanbieden.

Heeft iemand hier ervaringen mee??

Perk
geschreven door Jill van Capelleveen , 17-06-2009 19:40

Hallo,

Ik ben ook hard opzoek naar een deeltijd opleiding. Ben nu ook veel opleidingen tegen gekomen die hierboven beschreven worden. Ik wou bijna voor linnartz gaan maar na dit te lezen denk ik dat wel te laten...
Kan iemand mij meer vertellen over Vogue en Perk.. Ik dnek dat Perk erg functioneel is omdat je veel met computers werkt en tja, compyters zijn nu eenmaal de toekomst..
Ik hoop dat iemand hier mij meer over kan vertellen.
groet Jill VC

Perk of Vogue?
geschreven door Anouschka , 18-06-2009 08:16

Hoi Jill, ik bn me eook nog aan het orienteren, voor mij is Perk wel ver weg (ik woon in Hilversum). Het voordeel van Vogue is denk ik dat je je eigen pakket kan samenstellen en ze doen ook veel met computers hoor. Ik ga eerst toch nog bij Perk kijken daar heb ik ook net als jij wel een goede indruk van. Misschien tot ziens dan!

DOC stap
geschreven door linda , 21-06-2009 11:07

Hallo,
Ik volg sinds maart de opleiding binnenhuisarchitectuur bij D.O.C.-stap. Je hebt 1 keer per week les en daarnaast zelfstudie, die varieert van 8 uur tot minder. Je kunt bij hen ook de volledige opleiding interieurdesigner doen, dan is binnenhuisarchitectuur een van de eerste vakken waar je mee begint en volg je daarnaast nog een vak, op dit moment bouwkunde. dit betekend dan 2 avonden in de week les en veel zelfstudie. ik heb gehoord dat bouwkunde erg pittig is vanwege de grote hoeveelheid stof. dit vak is namelijk alleen maar theorie en gaat behoorlijk diep. Ik zelf vind het vak binnenhuisarchitectuur erg boeiend en je leert veel ook van je medecursisten, hoe zij een opdracht uitwerken, welke keuzes zij maken etc. dat is echt een voordeel boven een schriftelijk opleiding. Je moet een dergelijke opleiding echter niet vergelijken met een opleiding aan een kunstacademie. Maar het is denk ik een mooie opstap om mee te beginnen en om te ervaren waar je wel goed in bent en waar je nog meer in wilt leren. Ik zelf zit er aan te denken nog een opleiding voor verkoopstyling hiernaast te doen. Ik las hier ook al een paar ervaringen maar wie er meer over kan vertellen graag!

Voor dat je uberhaupt aan een opleiding begint!
geschreven door jacqueline , 23-06-2009 10:06

Hallo,

Heb net eens alle mail doorgelezen. Als ik 1 tip mag geven: Zorg VOOR dat je met een styling opleiding start, je ideeën skills op de rit hebt. Denk aan Photoshop voor het maken van Moodboards en Illustrator. Je kunt dan namelijk meteen met je ontwerpen aan de slag.

Ik geef namelijk zelf les en zie de gene die dit al beheersen met snel vooruit gaan en veel al een voorsprong hebben op de rest van de klas. Bij de meeste opleidingen is hier echter geen tijd voor in het programma en word je geacht om dit zelf op te pakken.

cursus Adobe Illustrator
geschreven door Ernie van Dongen , 23-06-2009 15:36

Ik heb dit jaar les gegeven (mode styling) bij Artemis Rotterdam en ook ik merkte de voorsprong die studenten hebben wanneer zij met Photoshop en Illustrator overweg kunnen. Het visualiseren van je ideeën is zoveel makkelijker wanneer je deze programma's beheerst en het resultaat van je inspanningen ziet er direct veel beter uit. Mocht je interesse hebben in een cursus (max 3 personen tegelijk), kun je bij mij terecht.

Wat een verscil
geschreven door Petra90 , 29-06-2009 12:34

ik lees over al die opleidingen zoals Artemis maar die zijn echt hartstikke duur. Dan zie ik ook dat je bij het Wellant colege helemaal geen colegegeld hoeft te betalen! Dus daar kun je dan gewoon naartoe dat scheelt toch heel erg veel!
 

deeltijdopleiding
geschreven door Petra , 02-07-2009 13:33

Zelf heb ik 2 jaar geleden erg gezocht naar een goede opleiding voor interieurstyling en ben overal wezen kijken. Uiteindelijk ben ik bij st. Perk terecht gekomen en ben daar erg tevreden over. Ik heb zelf een gezin met kleine kinderen en kan vertellen dat het een klus is. Maar het werkt inspirerend en huiswerk maken was leuk en afwisselend om te doen! Voordeel van een deeltijd opleiding is dat je ook veel met en van elkaar leert. Tijdens de lessen kijk je ook met medestudenten mee en leer je erg veel an elkaar qua aanpak, materialen, zoeken naar, bedenken van concepten, vinden van inspiratie etc. Perk besteed veel aandacht aan leren presenteren en je leert gebruik maken van allerlei technieken in de verschillende modules (collages, tekenen, photoshoppen, microstation, kleurenleer, maquettes bouwen, produkt presentatie etc). Hierdoor is mijn buidel aardig gevuld om zelfverzekerd aan de slag te gaan. Het kost wat (qua tijd en geld), maar dan heb je wat!

www.bacademy.nl
geschreven door monique , 07-07-2009 11:13

Tip; kijk ook een op www.bacademy.nl
voor een praktijgerichte opleiding als het gaat om fashion- en imagostyling.

Veel suuces!

Groetjes Monique

Even een reactie van mij
geschreven door Monique Tieleman / Kee , 08-07-2009 15:26

Wat een reacties allemaal. Ik ben blij dat ik ooit het initiatief heb genomen om dit online te zetten. Ik zie dat er al heel wat mensen iets aan hebben gehad.

Voor degene die het vervolg gemist heeft: ik ga zelf dus voor Artemis Rotterdam. Uiteindelijke keuze gemaakt louter uit praktische overweging (dit na de eerste schifting waar Artemis en Vogue overbleven): ik woon 20 minuten bij Rotterdam vandaan!

Nog wel even een reactie op een aantal posts:

- de insteek is deeltijdopleidingen. Dit kan je dus niet vergelijken met opleidingen waar je elke dag naar school moet, collegegeld betaald en studiefinanciering krijgt. Als je eenmaal een bepaalde leeftijd hebt bereikt :( moet je nl alles zelf betalen.

- de voorgaande post over 'Bacademy' komt niet bij mij vandaan (ook een Monique). Ik ken deze instantie/aanbieder niet.

Heeft iemand ervarig met de thuisstudie NTI interieurstyling
geschreven door Loes , 07-09-2009 22:44

Ik ben mij aan het orienteren voor een opleiding styliste.
Ik heb zelf een fultime baan en heb geen mogelijkheid part time te werken maar ik wil graag wel een opleiding doen in deze branche.
Omdat ik de toekomst perspectieven nogal vaag vind is het voor mij een opstap om te kijken of dit bij me past.
Ik wil er dus nog niet heel veel geld en tijd mee kwijt zijn.
Heeft iemand ervaring met de NTI cursus?

photoshop
geschreven door Amber , 15-09-2009 12:51

Ik las dat het handig is om al met photoshop en illustrator te kunnen werken voor je aan een opleiding begint.
Nu heb ik even gekeken op internet, maar er zijn zoveel verschillende versies. Welke moet ik kiezen? Heeft iemand enig idee?

NTI Interieurstylist
geschreven door Monique , 23-09-2009 14:06

Hallo Loes,

Ik heb zojuist deze cursus afgerond. Hij is best pittig en de opdrachten zijn tijdrovend. Maar je leert wel wat, vind ik.

Deze curus is opgezet door Cristy Brandriet, zij is ook de lerares
( huiswerk en praktijkdagen. )
Ik vond het erg leuk en zeker leerzaam om te doen en ik sta niet zo maar "iets" te doen. Je hebt wel de nodige kennis opgedaan.
Monique

Interieurstyling
geschreven door Cristy Brandriet , 09-10-2009 21:20

Dag allemaal, ik ben niet helemaal objectief, want ik heb de opleiding Interieurstylist-colorist voor het NTI ontwikkeld, maar ik denk zeker dat we daar een zeer behoorlijke opleiding hebben staan en ik kan ook staven wat ik zeg...
De door mij geschreven cursusboeken die bij deze opleiding worden ook gebruikt bij een aantal zeer bekende (meest) particuliere vakpleidingen in Nederland en Belgie die dagonderwijs verzorgen. Alleen bij het NTI, waar ik ook hoofdocente Binnenhuisarchitectuur ben en DOCstap (www.interieuracademie.nl) krijg je mij er dus ook bij als begeleider... Wil je inzicht in het materiaal? Je kunt de boeken o.a vinden op Bol.com

Overigens kan ik je vertellen, dat de meeste opleidingen die gebruikmaken van mijn boeken, het eindexamen laten afnemen door het EHCB, een ondafhankelijk exameninstituut dat de kwaliteit van de opleidingen waarborgt. En dan nog een verrassing: de cursisten van de dagopleidingen scoren niet beter bij het eindexamen dan de cursisten via de deeltijd (deels schriftelijke) opleidingen.....Dus kijk vooral goed naar de studievorm die het best past bij je eigen situatie en karakter. Voor de een is het schriftelijk/deeltijdonderwijs een prima keuze terwijl bij een ander dagonderwijs toch de voorkeur zou hebben. Hoe dan ook, ik hoop dat je de voor jou juiste keuze maakt!
Veel succes!
Cristy Brandriet.